Cuma , Nisan 19 2024

Torunoğulları: “Umutla bekliyoruz”

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olması yönünde beklenti içine giren turizmciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile heyecanlandı. Salı günü gerçekleşecek Bakanlar Kurulu Kararında bu yönde kararın çıkacağına inandığını belirten TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Torunoğulları; “Bu yönde karar çıkarsa okul açılışına kadar otellerde doluluk oranları yüzde yüze yakın olmasına katkı sağlayacaktır. Umutla bekliyoruz” dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) olarak bakanlığa bayram tatilinin 10 gün olması yönünde daha önce talepleri olduğunu hatırlatan Yavuz Torunoğulları: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda olumlu bir açıklama yaptı. Biz turizm camiası olarak baya umutlandık. Zannediyorum Salı günü Bakanlar Kurulu toplantısında bu karar çıkacak. Bu yönde karar çıkarsa okul açılışına kadar otellerde doluluk oranları yüzde yüze yakın olmasına katkı sağlayacaktır. Umutla bekliyoruz” diye konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Muğla Valiliğine Fethiye ve bölgesinde turizmin daha iyi olması için neler yapılması gerektiğini yazılı ve sözlü olarak ilettiklerini ifade eden Torunoğlulları; “Muğla genelinde yapmamız gereken şey temizlik. Bizim hem deniz hem çevre temizliği, yol bakımları konusunda biraz daha iyi olmamız lazım. Şimdi yerli misafirlerin bölgeye akını var. Yabancı misafirlerinde sürekliliğini sağlayabilmek için bizim özellikle deniz ve çevre temizliği konusunda hem Fethiye’de yaşayan halk olarak hem de idareciler olarak bu konuda kesinlikle gayret göstermemiz lazım. Manzaramızı, görüntümüzü, bakımımızı daha farklı yapmamız lazım ki işin sürekliliği olsun” dedi.

Ağustos ayı itibariyle bölgede yüzde yüze yakın doluluk oranları olduğunu belirten Torunoğulları, “Bu yıl geçen sene yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen iyi bir toparlanma var. Bizi asıl ilgilendiren ise Avrupalı misafirin sayısı yüzde 50’ye düşmüş olması… Türkiye turizminde temel desteğimiz Avrupa’dır. Almanya, Belçika, İngiltere, Hollanda gibi ülkelerden gelen misafir sayılarının düşmesi Türkiye turizmini uzun vadede olumsuz etkiler. Bizim kesinlikle bir şekilde Avrupalı turisttin tekrar Türkiye’ye gelmesini sağlamamız, bunu teşvik edici çalışmalar yapmamız gerekir. Yerli ile yabancı turist arasında temel fark şu: yurtdışıdan gelen konaklamanın ortalaması 8 gece. Bizim yerli misafirin ortalama konaklaması ise 4 gece. Yani yarı yarıya bir fark var. Dolayısıyla bizim Avrupalının açığını kapatabilmemiz için yerli misafirin 2-3 kat artması lazım. Bir yılda yüzde 15’lik artış mümkün ama yüzde 300’lük artışlar mümkün değil. 1 Milyon yatağa sahip Türkiye’nin Akdeniz çanağında bu kadar güçlü bir yapının bu hizmeti bu fiyatlarla vermesi ciddi bir avantaj ancak Avrupalı gelmezse verimlilik anlamında beklentimizi karşılayamayız ” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Türkiye güvenli değil’ söylemlerinin yanlış olduğunu savunan Torunoğulları; “Türkiye’de her şey siyasete bağlı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu sözü söylemesi bence yanlış ama Türkiye’de sorunlar yok mu var! Benzeri yanlış açıklamaları veya zarar verecek açıklamaları iktidar tarafı da muhalefet tarafı da zaman zaman yapıyor. Ama bizim sektör olarak, yaşayan vatandaşlar olarak siyasete bu kadar bağlı olarak yaşıyor olmamız başlıca sorun. Bu tür açıklamaları bizim aleyhimize kullanabilecek rakiplerimiz de bu sektörde var. Siyaset bizim işlerde biraz uzak olursa biz daha başarılı oluruz” şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …