Çarşamba , Nisan 24 2024

Thk Fethiye Şubesi 21 bin 153 adet kurban derisi topladı

Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi, Kurban Bayramı’nda 21 bin 153 adet kurban derisi topladı. Geçen yıl 22 bin 62 adet Kurban derisi toplanırken, bu yıl toplanan deri sayısında düşüş yaşandı.

THK Fethiye Şubesi, Kurban Bayramı süresince Fethiye ve Seydikemer’de toplam 12 bin 40 keçi, 9 bin 20 koyun ve 93’ü de büyükbaş kurbanlıklardan olmak üzere 21 bin 153 adet kurban derisi topladı. Bayram boyunca yaklaşık 30 araçla, Fethiye ve Seydikemer’in merkez ve mahallelerinde deri toplama çalışması yapıldı. Toplanan küçükbaş hayvan derilerinde ufak bir düşüş yaşanırken, büyükbaş hayvan derisinde de artış gözlendi.

Deri toplama çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya; “92 yıldan bu yana Türk Hava Kurumu kurban derisi toplama faaliyeti gerçekleştiriyor. 2017 yılında yaklaşık 30 araçla kurban derisi toplama faaliyetini 4 günde tamamladık. Geçtiğimiz yıllardaki gibi aynı sayıları yine yakaladık. Bu derilerin toplanmasında çalışanlarımıza, sayımcılarımıza, Fethiye ve Seydikemer Belediye Başkanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesine, Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü ile muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl 12 bin 40 adet keçi derisi, 9 bin 20 adet koyun derisi ve 93 adette sığır derisi olmak üzere 21 bin 153 adet deri topladık. Geçen yılda 12 bin 400 keçi derisi, 9 bin 600 koyun derisi, 62 tane de sığır derisi toplamıştık. Bu yıl büyük başta bir artış oldu, küçükbaşta da ufak bir eksilme oldu. Ama geçen seneki rakamları yakaladık” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …