Perşembe , Nisan 25 2024

THK Faaliyetleri Anlatıldı

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya, öğrencilere Türk Hava Kurumu faaliyetleri ve THK Üniversitesi Hakkında bilgiler verdi. Geçen Hafta Uğur Okulları’nda verilen seminer, dün de Fethiye Ölüdeniz Ortaokulu’nda verildi.

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya, THK’nın 1925 yılında kurulduğunu ve Cumhuriyetin ilk kurumlarından birisi olduğunu anlattı. Ayrıca eğitimlerde birçok sportif faaliyet gerçekleştirdiklerini ve aynı zamanda ücretsiz eğitimler verdiklerini söyledi.

Özkaya, “Bizler sizin gibi gençleri kurumumuza kazandırarak, sizlere uçuşun nasıl bir heyecan verdiğini anlatmak istiyoruz” dedi. Kurum bünyesinde her şubede görev yapan gençlerin, kurumun yaptığı çalışmalarda aldıkları puanlarla eğitimlerden faydalanma hakkı kazandığını belirten Özkaya, “Kurumumuz bünyesinde eğitim veren bir üniversitemiz var. Öğrencilerimiz burada üniversite eğitimlerini de alabiliyor. Sizler de kurumumuzca verilen kurslardan faydalanabilirsiniz. Sizin için model uçak eğitimleri gerçekleştirilebilir. Yaptığınız uçaklarla sertifika alabilirsiniz. Kısacası, bizler sizin gibi gençleri kurumumuza kazandırarak, sizlere uçuşun nasıl bir heyecan verdiğini anlatmak istiyoruz” dedi.

SEMİNERLER DEVAM EDECEK

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya, son olarak okullardan gelen talep doğrultusunda bu tür eğitimler ve seminerler vermeye devam edeceklerini, eğitimlerin ücretsiz olduğunu ve bu ülkenin sizin gibi aydın gençlere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Fethiye Ölüdeniz Ortaokulu öğrencilerine “Türk Hava Kurumunun faaliyetleri ve Türk Hava Kurumu Üniversitesinin” tanıtımı yapıldı. Tanıtıma konuşmacı olarak katılan Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya; Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitesinin akademik anlamda yaptığı çalışmalar, giriş puanları ile bölümlerden öğrencilere bahsederek, THK Üniversitesini neden seçmeleri gerektiğini anlattı. THK tarafından gerçekleştirilen kurslar hakkında da bilgi veren Temurtaş, havacılığa meraklı herkesi THK’ya beklediklerini söyledi. Kariyer planlaması açısından havacılık sektörünün çok önemli bir yerde olduğunu belirtti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …