Cumartesi , Nisan 20 2024

 “Tersane Sorunu Mutlaka Çözülecek”

En az Fethiye Körfezi, Fethiye Kruvaziyer Yat Limanı ve alt yapı kadar önemli olan Fethiye Tersanesi’nin çözümü için Karaca çalışma sözü verdi.  Fethiye Tersanesi çalışanları ve işletme sahiplerini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, sorunları dinledi.

Seçim öncesi sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiği sırada tersane sorununu not alan Karaca, deniz kirliliği, körfez temizliği gibi konuları birlikte ele aldıklarını kaydetti.  Tersane çalışanları ve işletme sahipleri tersanenin fiziki koşullarının yetersizliğinden uygun olmayışından ve yerinin yanlışlığından dert yandılar. İşletme sahipleri tersane işinin bir an önce çözülmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Karaot Mevkii’nde rant dönüyor. Çünkü orasıyla ilgili çalışmalar yapılırken birçok arazi el değiştirdi. Projenin orada yapılması demek ranta su taşımak demek, ya o rantsal sorunları çözüp oraya taşıyacaksınız ya da başka bir çözüm bulacaksınız ancak Fethiye merkezinde bu tersane olmaz. Birçok il ve ilçeye bir Fethiye’de yat,  tekne ve tamir, tadilatlarını yapıyoruz. Lütfen bu konuya öncelik verin. Denizcilik sektörü can çekişiyor, nasıl tarım can çekişiyorsa biz de aynıyız. Tersaneden dolayı bizler çok büyük cezalar yedik. Denizimiz kirlenmesin modern bir tersane yapılsın Fethiye ekonomisine katkısı çok büyük olur. Çekişmenin en büyük zararını vatandaş çekiyor.” dediler. Karaca ise tersane ile ilgili mutlaka bir çözüm bulunacağını kangren olmuş tüm sorunların dermanı bizde. Biz çözeceğiz, bize güvenin.”dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …