Perşembe , Nisan 18 2024

Tepki Göstererek Şikayetçi Oldular

Fethiye İlçesin bir grup vatandaş Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan hakkında, bir radyo programında 15 Temmuz şehitleri ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki göstererek, şikayetçi oldular.

Fethiye Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar Aldan’a suç durusunda bulunarak Grup adında açıklama yapan Bekir Çam, şikayetlerini herhangi bir siyasi parti ya da dernek üyesi olarak değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaptıklarını söyledi. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın kullandığı cümlelerle 15 Temmuz’da sokağa çıkarak darbeye karşı duranlara ağır hakaret ve aşağılamada bulunduğunu söyleyen Çam “Aldan, benim gibi 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkanları rencide etmiştir. Topluma ve millete it sürüsü diyerek herkesin şeref ve hasiyetine sövmüştür. Beni ve milletimizi aşağılayan Aldan’dan hep beraber davacı ve şikayetçiyiz. CHP Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır” dedi. Bekir Çam, Aldan’ın Türk milleti, gaziler ve şehitlerden özür dilemesini istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Aldan, 26 Aralık’ta katıldığı bir radyo programında 696. sayılı KHK’nin 121. maddesindeki düzenlemeyi eleştirmiş, programındaki sözleri nedeniyle dün hakkında soruşturma başlatılmıştı.

CHP’Lİ ALDAN NE DEMİŞTİ?

Rusya’nın Sesi Radyosu’na konuşan Aldan, ”sivillere yargı muafiyeti” getiren düzenlemenin AK Parti’nin oluşabilecek toplumsal muhalefete karşı bir önlemi olduğunu ileri sürerek, ”Benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığıdır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …