Cuma , Mart 29 2024

TELEF OLAN KEDİ SEZARYENE ALINDI

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde elektrikli bisikletin çarptığı kedinin karnından ameliyatla çıkarılan 5 yavrudan sadece 1’i hayatta kaldı.

Fethiye Sahil bandı Kordon Boyu’nda meydana geldi.

İddiaya göre trafiğe kapalı alana elektrikli bisikletle giren gençler, kordonda uyuyan kedinin baş ezdi. Can çekişmeye başlayan ve hamile olan kedinin karnında yavruların hareket ettiğini gören vatandaşlar, Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezinden yardım istedi.

Olay yerine gelen Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi müdürü Emre Kangal, telef olan anne kediyi alarak Çatalarık mahallesi Değirmenbaşı Mevkii’ndeki bakım merkezine götürdü.

Kangal, merkezde görevli veterinerler ile birlikte kediyi, ameliyata aldı. Kedinin karnından 5 yavru çıkaran veterinerler, ölü doğan 4’üne yaklaşık 30 dakika boyunca kalp masajı ve suni solunum yaptı. 4 yavru ölürken, doğumundan itibaren yaşam belirtisi gösteren 1 yavru, yapılan tüm müdahalelere cevap vererek yaşatıldı.

Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi Müdür Emre Kangal “hamile hayvanı bakım merkezine getirerek ameliyata aldık. Kedinin rahminden 5 yavru çıkararak kalp masajı ve suni solunum dahil tüm tıbbi müdahaleleri yaptık. Kangal, buna rağmen yavrulardan sadece birinin hayatta kaldı. Yavruyu yeni doğum yapmış başka bir kedinin altına bıraktıklarını söyleyen Kangal, sürekli takip ederek yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirti.

Kangal” Kediyi görüp yardım isteyen vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Kordon Boyu’nda benzer kazalar sürekli oluyor. Önlemler alınmasına rağmen motosikletler ve elektrikli bisikletler kordona girmeyi sürdürüyor. Orada yaşayan vatandaşlar, hatta sokak hayvanları bu araçlara tepki gösteriyor. Ancak böyle acı sonuçlar da ortaya çıkabiliyor” dedi.

Kedinin ezildiğini görerek yardım isteyen hayvan sever vatandaş İlyas Eryılmaz ise olaydan büyük üzüntü yaşadığını kedinin trafiğe kapalı alanda uyuduğu sırada, üzerinde 3 genç olan elektrikli bisiklet tarafından ezildiğini söyledi.  Eryılmaz, “Daha sonra hızla uzaklaştılar. Hayvan bir süre kıvrandı ve can çekişti. Daha sonra içinde yavrular olduğunu ve hareket ettiğini gördük. Bunun üzerine veterinere haber verdik.” diye konuştu.

 

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …