Salı , Nisan 23 2024

Tarım Fuarına 45  Bin Ziyaretçi

Agritech Fethiye Tarım Hayvancılık Seracılık Gıda İhtisas Fuarını 4 günde 45 Bin kişinin ziyaret ettiği ve fuarın amacına ulaşdığı öğrenildi.

 

Bu yıl 7. kez kapılarını açan, ve 4 gün boyunca yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan fuarda 120 firma stant açtı.

Açılış kurdelesini Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan,Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Günay Özütok ve  Marfo-Marmaris Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan’ın kestiği fuarı 4 günde yaklaşık 45 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi. Fuarda yer alan  Fethiye Ziraat Odası, Fethiye ve Seydikemer Süt Üreticileri Birliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl tarım Müdürlüğü ve  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası  Güç Birliği stantları da oldukça ilgi çekti.Ziyarete açılan fuar alanını gezen vatandaşlar firmalardan bilgiler alıp, bu bilgileri değerlendirip alış verişlerde yaptılar. Fethiye’nin Çamköy Mahallesi’ndeki Fethiye Fuar ve Sergi Alanında 7’nci kez kapılarını açan Agritech Fethiye Tarım Hayvancılık Seracılık Gıda İhtisas Fuarı, Türkiye genelinde sektörün önde gelen firmalarını ağırladı. 120 firmanın katılımıyl
a açılışı gerçekleşen fuarda sera, tarım teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, fidecilik, peyzaj ve organik tarım, mekanizasyon alanlarında hizmetlerin tanıtımı yapılırken, fuarı 45 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

 

Fuarı organize eden Volkan Gülcan ilginin yoğun olması nedeniyle 120  stant açıldığını belirterek, birçok firmanın da stant  olmadığı için geri döndüğünü kaydetti. Gülcan, “ fuar amacına ulaştı, çiftçimiz ve bölge halkımız çok büyük katılımda bulundu.Fuar alanımız hiç boş kalmadı.Katılan firmalar ilgi ve alakadan çok memnun kaldılar.Tabiki bu her yıl biraz daha artarak devam firma katılımlarıyla daha da iyi oluyor. Bu yıl fuarımızı 45 Bin kişi ziyaret etti.Söke,Çorum, Antalya, Alanya, Burdur, Denizli, Gölhisar, Elmalı ve Kaş’dan özel otobüslerle üreticilerimiz fuara geldiler. Önümüzdeki yıl için fuarımıza katılmak isteyen rezervasyon yaptıran firmalar var. Köylerden yine fuara taşımalar oldu. Bize destek olan öncelikle Fethiye Belediyesine ve Başkanımıza, Fethiye Ziraat Odasına Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına çok teşekkür ediyoruz. Onlarında destekleriyle önümüzdeki yıl daha da büyüterek devam etmek istiyoruz” dedi.

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit de, “Tarım fuarımız bu yılda yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Fuarımızın amacına ulaştığını düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir fuar planlayacağız. Özellikle üreticilerimizin ziyaret etmesi bizleri mutlu etti” dedi.

 

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …