Perşembe , Nisan 25 2024

Tahliye Olduktan Sonra Uygulamaya Başladı

Fethiye’de alabalık üretiminin öncülerinden Adem Çoban, cezaevinde mahkum iken aklına gelen projesini tahliye olduktan sonra uygulamaya başladı. Kendine ait alabalık üretim tesisinde yıllardır Avrupa ülkelerine ihracat ettikleri alabalığı, değişik bir lezzetle vatandaşların beğenisine sunuyor.

Kendi iddiasına göre hasımları tarafından üzerine iftira atılan ve 15 ay önce Fettullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik tutuklanarak 13 ay ceza evinde kalan iş adamı Adem Çoban, mahkum olduğu dönemde aklına gelen projesini tahliye olduktan sonra uygulamaya başladı.  Fethiye ve bölgede alabalık üretiminin öncülerinden olan Adem Çoban, yıllardır kendi tesislerinde yetiştirdikleri alabalıkları ihraç ettikleri Avrupa ülkelerindeki vatandaşların damak tadı olan alabalık fümeyi Fethiye halkının beğenisine sunmaya başladı.

Eşsiz lezzeti tadanın bir daha istediğini söyleyen iş adamı Adem Çoban, amaçlarının “bu tadı vatandaşlara tattırmak olduğunu ve alabalığın her eve girmesini sağlamak” olduğunu ifade etti.

Yıllardır alabalık sektöründe hizmet verdiklerini söyleyen Çoban, “Fethiye’de 1995 yılında alabalık sektörüne girdik. Önceden seracılıkla uğraşıyorduk. İlçemize ve bölgemize hizmet vererek iş istihdamında yararlı bir şirket olduk.15 ay önce iş hasımlarım tarafından bir iftiraya maruz kaldım ve Fettullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması suçundan 13 ay tutuklu kaldım. 2 ay önce de suçsuz olduğum anlaşıldı ve tahliye oldum. Ceza evinde kalırken hep düşündüm. Bu balık Avrupa’ya gidiyor, ihracat oluyor. Bütün Avrupalı bu balığı yiyor. Bizim halkımız alabalığı tanımıyor. Fümesini zaten tanımıyor. Tahliye olunca da böyle bir şey düşündüm. Üretimini yapıp burada halkımıza taze taze sunmayı planladım. Şuan da alabalığı füme yaparak halkımıza satışa sunuyoruz.  Bu tadı tattırmak, alabalığı herkese aldırmak amacımız” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …