Salı , Nisan 23 2024

Sezon ortasında kazı tepkisi

Fethiye Kordon boyunca, yapılan kazı çalışması tepki çekti. 12 Adalar Tekne turlarının kalktığı kordon boyunca yapılan çalışmanın 15 gün süreceği öğrenilirken, mevzuatta çıkan sıkıntılar nedeniyle bu durumun gerçekleştiği aksi takdirde teknelere su verilemeyeceği açıklandı.

Tatilcilerin Fethiye Merkezi’nde yürümek için en çok tercih ettiği, 12 Adalar Tekne Turları’nın kalktığı, bir çok kafe ve satış yerlerinin bulunduğu kordon boyu kazılarak, boru döşenmesi işletmecilerinde, tekne sahiplerininde tepkisini çekti. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ile istişareli olarak Fethiye Belediyesi’nce yapılan çalışma hakkında yetkililer ‘’Tekneye su verilmesi durdurulacaktı, başka çözüm yolu kalmadı’’ dediler.

Edinilen bilgilere göre, kordon boyunca teknelerin elektrik su ihtiyacını karşıladığı panoları işletme hakkı Fethiye Belediyesi’nde bulunuyor. Panoları kullanan teknelerden belli miktarlarda ücretler alınıyordu. Fakat yasal olarak abonelik bulunmuyordu. Bu durum ise mevzuatlarda sıkıntı yarattı. MUSKİ resmi abonelik olması gerektiğini ve her pano için ayrı abonelik olamayacağını, tek boru döşenerek, tek aboneliğinin Fethiye Belediyesi’ne verilebileceğini, bu abonelik ile su dağıtımının gerçekleştirileceği belirtildi. aksi takdirde su kesileceği açıklandı. Yapılan toplantılardan da sonuç çıkmayınca Fethiye Belediyesi yetkilileri de, su kesilmesinin önüne geçmek için 15 gün sürecek bir çalışma başlattı.

Fethiye Belediyesi yetkilileri çalışmalara MUSKİ’nin de yardımcı olduğunu ve bu sorunun sadece MUSKİ kaynaklı olmadığını onlarında mevzuat gereği sıkıntıya düştüklerini belirttiler.  Çok hızlı şekilde çalışmaların bitirileceği açıklandı.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …