Perşembe , Nisan 25 2024

Seyirde Resim Sergisi Açıldı

Mitolojiyi yaşatan  ve doğanın  güzelliklerini yansıtan farklı tekniklerle  yapılmış birbirinden güzel eserlerin sergilendiği resim sergisi Fethiye’de açıldı.  “Seyirde” adlı resim sergisi Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi sergi salonunda açıldı.  İlk kişisel resim sergisini Fethiye’de açan Sanatçı Işıl Aydın Gündoğdu; farklı tekniklerde yapmış olduğu birbirinden güzel eserleri sanatseverlerin beğenisine sunmakta.

2013 yılında Fethiye’ye yerleşen Sanatçı Işıl Aydın Gündoğdu; özgün baskı, yağlıboya, suluboya ve bir çok farklı teknik kullanarak yapmış olduğu eserlerinde çoğunlukla  antik çağların simgelerini  ilham kaynağı olarak kullandığını, ifade etti. Marmara Üniversitesi Resim Ana Sanat dalı mezunu olan Sanatçı Işıl Aydın Gündoğdu’nun;  kişisel sergisinde  48 eseri sergilenmekte. Marmara Üniversitesinde yüksek lisansını tamamlayarak “sanat eğitiminde toplumsal sorumluluk” üzerine tez hazırlayan Sanatçı Işıl Aydın Gündoğdu;  çalışmaları hakkında gazetemiz muhabirine bilgi verdi.  Sanatçı Işıl Aydın Gündoğdu “eserlerimi içsel (yer altı) ve dışsal (yer üstü)  olarak tanımlamaktayım. İçsel resimlerimde mitlerden, sembollerden, çoğunlukla ana tanrıçalar Kibele, İştar, Şahmeran  ve Artemis simgeleri ilham kaynağım olmaktadır. Aynı zamanda da yaşadığım şehir Fethiye’ye  özgü olarak  Işıklar ülkesi Likya  ülkesinin kültürünü ve simgelerini de yeni çalışmalarımda yer vermekteyim. Dışsal olarak da; doğanın dokuları, rengi, perspektifi, hareketi, iklimi ve ahengi  eserlerimde  esin kaynağım olmaktadır” dedi.  İstanbul’da  “Sokakta Sanat Projeleri”  ile ismini   duyuran Sanatçı Işıl Aydın Gündoğdu’nun “Seyirde” adlı resim sergisini ziyaret eden Fetav Müdürü Dilek Dinçer’de sanatçıyı çalışmalarından dolayı tebrik etti.  Görsel Sanat Öğretmenliği yapan Sanatçı Işıl Aydın Gündoğdu’nun “Seyirde” adlı resim sergisi Pazar gününe kadar açık kalacak.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …