Cumartesi , Nisan 20 2024

Seydikemer CHP İlçe Başkanlığı Seçimleri Yapıldı

   Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanlığında yapılan seçimlere CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, Nurettin Demir, Akın Üstündağ, çevre ilçelerin CHP ilçe Başkanları, Seydikemer STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan 2019’da Seydikemer Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanacağız derken, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ise Demokrasi, Hak, Hukuk ve Adalet, Eşitlik var olana kadar mücadelemiz devam edecektir, dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Seydikemer İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban yaptığı konuşmasında:  2013 Yılı Temmuz ayında atama yolu ile başladığım İlçe Başkanlığı görevim 20 Eylül 2015 yılında siz değerli partililerimizin desteği ile devam etmiştir. Hem atama ile geldiğim hem de 20 Eylül 2015 te yapılan 1. Olağan kongre sonucu geldiğim İlçe başkanlıkları dönemim çok yoğun çalışmalarla geçti. Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Genel seçimler, referandum, partimizin etkinlikleri, eylemleri derken yoğun ve tempolu geçen 4 yılın ardından 2. Olağan Kongremizde sizlerle birlikteyiz. Bu süreç içerisinde bizlere desteklerini esirgemeyen İl Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Kısıtlı maddi imkanlarımıza rağmen amacımız yerelde ve genelde iktidar olmaktır. Hiçbirimizin kişisel beklentisi yoktur. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Bu çalışmalar; sadece il, ilçe başkanları, Milletvekilleri, Meclis üyeleri, yönetim ve belirli sayıdaki, destek veren arkadaşlarla yeterli olmuyor. Tüm Partili delegelerimden, üyelerimden ve partimize, destek veren siz değerli Atatürkçü dostlarımdan destek bekliyorum. Önce inanmamız gerekir. İnandıktan sonra başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bildiğimiz gibi 15 yıldan beri bizi yönetenlerin izlediği iç ve dış politikalar iflas etmiş, ekonomi dibe vurmuştur. İktidara geldikleri günden beri Fetö’nün  devlet kadrolarına çöreklenmesine göz yummuşlar, teşvik etmişler ve methiyeler dizmişlerdir. Sonra da kandırıldık bizi Allah affetsin deyip işin içinden sıyrılmaya çalışmaktadırlar. Barzani geldiğinde devlet töreniyle karşılayıp, havalimanlarında paçavrasını Türk bayrağının yanında göndere çektirenler, Barzani Referandum yapınca da tehditlere başlamışlardır. Halkın alım gücü kalmamış ağır zamlar ve vergiler karşısında beli bükülmüştür. Tarım ve hayvancılık tamamen bitirilmiş, dışarıdan et ve saman ithal eder konuma getirilmişiz. İşsizlik tavan yapmış, resmi olarak sayısının bilinmediği Suriye vatandaşlarına her türlü olanak tanınmıştır. Hukuk ve adalet yerle bir edilmiş, tüm yetkiler bir kişinin eline teslim edilmiş, onun direktifleri doğrultusunda hareket etmeyenlere karşı kıyımlar başlamıştır.

Son olarak seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınışlarıyla ilgili herhangi bir gerekçe gösterilmemiş ve her zaman olduğu gibi yargısız infaz yapılmıştır. Bu rejim tek adam  rejimi değil de nedir ?

Bizlerin kimseye, küskünlüğü, kırgınlığı olmamalıdır. Bizim mücadelemiz parti içinde kendimizle değil, bizim mücadelemiz, ülkemizi karanlığa sürüklemeye çalışan mevcut zihniyetle olmalıdır. Şu andan sonra her bir partili ile el ele, omuz omuza verip mücadelemizi AKP ile yapmalıyız. Bu inançla ve kararlılıkla önümüzdeki dönemde çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyor, sizleri saygıyla selamlıyorum, dedi.

2019’da Seydikemer Belediye Başkanlığı Seçimlerini Kazanacağız

CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan ise: Yapacağımız seçimde seçilecek ilçe yönetimi bizi 2019’a götürecek yapıdır. Seçilecek arkadaşlarımız kim olursa olsun dargınlığa küskünlüğe yer vermeden çalışacaktır. Partili partisiz herkes cumhuriyet değerleri için demokrasi için bir araya gelecek. Tek adam rejiminin ülkede geldiği nokta bellidir.2019’a giden yolda en büyük amacımız o kadar çok oyumuz olmasına rağmen kıl payı kaçırdığımız Belediye Başkanlığı seçimini kazanmaktır .Bunun için çok çalışmamız lazım. Adayımızı belirleyeceğiz. Meclis Üyelerimizi belirleyeceğiz ve sonuna kadar onların yanında olacağız. Omuz omuza mücadele edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi devletini milletini seven bir partidir dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ise: Seydikemer Kongremiz ülke geneline ışık tutsun. Demokrasi, Hak, Hukuk ve Adalet, Eşitlik var olana kadar mücadelemiz devam edecektir, dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban AKP’nin izlediği politikalar, açıklamalarla ülkeyi ayrıştırmaya devam ediyor, Ülkemiz ne yazık ki ekonomik, tarımsal anlamda kötü günler geçirirken, vergilerle gariban vatandaş biraz daha garibanlaştırılırken, kendi kendine yeten bir ülkeden samanı Bulgaristan’dan eti Sırbistan’dan ithal eder hale gelmişken birileri gündemi değiştirmek için önce Kıbrıs’ta destan yazan Karaoğlan Ecevit’e laf ediyor. Daha sonra hiçbir hatasından ders almayan çocuk gibi, kandırıldık, yanıldık demesine sebep olan imamlar, müftülere nikah kıyma yetkisini istesek de istemesek de altını çizerek, açıkça demokrasiyi ayaklar altına alarak açıklıyor. Muhtarlar toplantısında Türküm demek hakkındır ama Türkçülük yapmak bölücülüktür diyor. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Kuvayi Milliye ruhuyla Türküyle, Kürdü ile Çerkez’i, Laz’ıyla bu millet düşmanı yurdumuzdan atmış Ata yurdunu düşmandan temizlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözünü bu nedenle söylemiş milleti aynı çatı altında birleştirmiştir. Daha fazla iktidarda kalmak, oy almak, ülkeyi OHAL ile yönetmek için demokrasiden, özgürlüklerden taviz vermek, Türk Milleti’nin değerlerini, şahsiyetlerini küçük gösteren açıklamalar yapmak ve vatandaşlarımızı ayrıştırmaya çalışmak tam da AKP’ye yakışan bir davranıştır.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Seydikemer Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Nalan Büyükçoban yeniden seçildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …