Perşembe , Nisan 25 2024

Sektörlerin Sorunlarını Dinledi

Fethiye’nin ilk kadın Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, geçtiğimiz hafta başlattığı seçim çalışmaları kapsamında meslek kuruluşlarını ve dernekleri ziyaret etti. Meslek kuruluşlarından öncelikli olarak sorunları hakkında bilgi alan Bulut, geliştirdikleri projelerini paylaştı.

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, İyi Parti İlçe Başkanı Suat Aybek, Meclis Üyesi adayları ve ilçe yöneticileri 31 Martta yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında dernekleri ve meslek kuruluşlarını ziyaret etti. İyi Parti ekibi, Türkiye Kızılay Derneği Fethiye Şubesi, Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odasını, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Yürütme Kurulunu, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını, Fethiye Ziraat Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesini ziyaret etti.

İlk olarak Kızılay Derneği Fethiye Şubesini ziyaret eden Nagihan Bulut, yeni seçilen şube yönetimine başarılar diledi. Kızılay’ın önemli bir görevi üstlendiğine vurgu yapan Nagihan Bulut, Fethiye gibi deprem bölgesi olan yerler başta olmak üzere Kızılay’ın her zaman acil durumlara hazırlıklı olduğunu bildiklerini söyledi. İyi Parti Ekibini Şubenin yeni başkanı Burhanettin Tuna ve Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Öztürk, Kerim Balcıoğlu karşıladı. Şube Başkanı Burhanettin Tuna, Kızılay Derneği Fethiye Şubesi hakkında bilgi vererek, Güney Ege’de Kızılay şubeleri arasında ilk sıralarda olduklarını kaydetti. Tuna, Şube’nin 300’e yakın üyesi olduğunu söyledi. Tuna, “28 ülkeye gittim. Kızılay ihtiyaç olan her yerde hazır ve çok iyi hizmet veriyor. Biz de şube yönetimi olarak göreve yeni başladık. Yönetimimiz 7 kişiden oluşuyor. Yönetimimizde avukat, mali müşavir, iş adamımı gibi pek çok farklı meslekten saygın insanlar var.” dedi. Ziyaretleri için İyi Parti ekibine teşekkür eden Tuna, Behçet Saatcı’nın 4 dönem üst üste belediye başkanlığı yaparak tarih yazdığını söyledi ve seçim sürecinde başarılar diledi.

KADIN ADAY OLMASI ÇOK GÜZEL

Nagihan Bulut, Kızılay’ın ardından Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Adem Hıra ile bir araya geldi. Ziyaretlerinden ötürü İyi Parti ekibine teşekkür eden Adem Hıra, “Adaylar arasında bir kadının olması çok güzel. Bu bir ilk. Muğla ilklere alışkın bir şehir. İlk kadın vali de Muğla’dandı. Bir kadın belediye başkanı olursa çok güzel olur. Kadının tabiatında adalet ve merhamet var” dedi. Hıra, kendi üyeleri arasında da kadınların çoğunlukta olduğunu belirtti.

PAZAR YERLERİ YENİDEN DÜZENLENECEK

Bulut, hem pazarcı esnafının hem de vatandaşın rahat etmesi için pazar yerlerinin üstünü güneş panelleri ile kapatacaklarını, bu sayede elektrik enerjisi de elde edeceklerini söyledi. Pazar yerleri için düşünülen projenin yerinde olduğunu kaydeden Âdem Hıra, ayrıca pazar yerlerinde bay-bayan tuvalet ve mescit ihtiyacının da olduğunu kaydetti. “Çok şey istemiyoruz. Ufak dokunuşlarla halledilebilir şeyler istiyoruz” diyerek pazarcıların yaşadığı bir diğer sorunun kaydı olmadığı halde pazarda satış yapan esnaf olduğunu belirten Hıra, Ziraat Odası ve Zabıta işbirliği ile bu durumun önüne geçilebileceğini ifade etti. Hıra’nın bu taleplerini not aldığını belirten Nagihan Bulut, belediye yönetiminde olmaları halinde bu talepleri mutlaka göz önünde bulunduracaklarının altını çizdi.

SEYAHAT ACENTELERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Nagihan Bulut’un ziyaret ettiği meslek kuruluşlarından biri de TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Yürütme Kurulu idi. Özgen Uysal, acenteciler olarak yaşadıkları, çözüm bekleyen sorunları paylaştı. 12 adalar tekne turu servis araçları için park yeri talep eden Özgen Uysal, Telmessos Antik Tiyatrosunun, Paspatur Çarşısının, Fethiye Müzesi ve Kaya Mezarlarının yeniden düzenlenerek turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı. Yollardaki yönlendirme tabelalarının İngilizce’nin yanı sıra Rusça ve Çince olarak da hazırlanması gerektiğini kaydeden Uysal, 2020 Dünya Hava Oyunları için hazırlıklarında şimdiden başlaması gerektiğinin üzerinde durdu. Hanutçuluğun önlenmesi talebini de dile getiren Uysal, reklam ve tabela vergisi hesaplanırken resim, fotoğraf, harita gibi materyallerin bu hesabın dışında tutulması gerektiğini kaydetti. Verdiği bilgiler için Özgen Uysal’a teşekkür eden Nagihan Bulut, “Çok iyi meclis oluşturduk. Şehrimizi ve sorunlarını iyi bilen, hizmet edecek insanları seçtik. Aralarında turizmciler de var ve bu söylediğini pek çok konuya hâkimler. Verdiğiniz başlıkların mutlaka üzerinde çalışacağız.” sözlerini kaydetti.

ŞOFÖRLERİN SORUNLARI İŞBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLECEK

Nagihan Bulut, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı Şaban Taşar ile de görüştü. Bulut, Bütünşehir Yasası sonrası çok sıkıntılar çeken şoför esnafının sorunlarını hem büyükşehir hem de yerel belediye olarak el ele çözeceklerini kaydetti. Şaban Taşar, imar ve otopark sorunun çözülmesi talebinde bulundu.

FUAR ALANI GÜNDEMDE

Nagihan Bulut’un ziyaret programında Fethiye Ziraat Odası da vardı. Geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerden güven tazeleyerek çıkan Kenan Karayiğit’e başarılar dileyen Bulut, üreticilerin beklentilerini dinlemek istediklerini kaydetti. Karayiğit, sahil bandında Fethiye ürünlerini satacakları bir büfe ve fuar alanına ihtiyaçları olduğunu söyledi. İyi Parti Meclis Üyesi Adayı Nurkaya Gündoğdu da fuar alanı konuda Fethiye Belediyesinin girişimlerinin olduğunu, çalışmaların ise devam ettiğini belirtti.

Nagihan Bulut ve İyi Parti ekibi son olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesini ziyaret etti. Bulut, Şubenin eski başkanı Haydar Murat Topçu’ya ADD GYK üyesi olmasından dolayı; Nursel Türetken’e de şube başkanlığı görevine seçilmiş olmasından dolayı tebriklerini iletti. ADD Fethiye Şubesi Başkanı Nursel Türetken Fethiye’de kadın ağırlığının hissedilmeye başladığını ve bu durumdan memnuniyet duyduklarını söyledi. Ziyarette yerel seçimler üzerine sohbet edildi. ADD Fethiye Şubesi Başkanı Nursel Türetken, Fethiye’de kadın ağırlığının hissedilmeye başladığını ve bu durumdan memnuniyet duyduklarını söyledi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …