Cuma , Nisan 19 2024

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in Adı Yaşayacak

Hakkari Çukurca’da bombalı terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dört gün sonra şehit düşen Fethiyeli ismi abisinin çalıştığı Fethiye Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verildi.

Dağlıca 2. Hudut Tugay Komutanlığında görevli Yüzbaşı Özgür Özekin, 25 Eylül 2016 tarihinde Hakkari’nin Çukurca ilçesinde yol kontrolü sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola daha önceden tuzaklanan EYP’nin patlatılması sonucu ağır yaralanmıştı. Sevk edildiği Ankara GATA’da tedavi altına alınan Yüzbaşı Özekin yaşam savaşını kaybederek şehit düştü. Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in ismi abisi Murat Özekin’in çalıştığı Fethiye Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verildi.

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişen okulun önünde düzenlenen törene; Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Numan Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende Muğla Valisi Amir Çiçek, Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in annesi Aliye Özekin’e çiçek takdim etti.

Törende konuşan şehidin annesi Aliye Özekin; “Şehit oğlum Yüzbaşı Özgür Özekin’in isminin bu okula verilmesi benim ve ailemi çok onurlandırdı. Çocuklarımızı vatan ve bayrak aşkıyla, örf, adet ve geleneklerimize bağlı olarak yetiştiren ilk önce aile ve sonra öğretmenlerimize emekli öğretmen olarak teşekkür ediyorum. Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in çocuklarımıza örnek olmasını, zorluklar karşısında pes etmemeleri, vatan ve bayrak için canlarını seve seve veren asker ve polisleri örnek almalarını istiyorum. Bu sayede yüce Türk ulusunu hiçbir şer güç yıkamaz. Allah askerimize, polisimize ve vatanı için çalışan herkese güç kuvvet versin. Vatanı için canını veren şehitlerimiz toprağımıza değil kalplerimize gömülü. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

Muğla Valisi Amir Çiçek; “Biz kutsal saydığımız vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımız ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti kutsal olan bu değerleri korumak için canını veren, kanını akıtan şehitlerimizi her zaman minnetle anıyoruz. Onları unutmuyoruz, kalplerimizde yaşatıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kurulmadı. Bu üzerinde yaşadığımız kutsal vatan bize kolay teslim edilmedi. Şehitlerimizin ruhlarını sızlatmamamız ve onların bu emanetlerini en iyi yerlerde saklamamamız için herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmalı, birliğimizi, beraberliğimizi ve bütünlüğümüzü sağlamalıyız. Bağımsızlığımıza el atan, bağımsızlığımızı yok etmek isteyenlere her zaman şehit olmayı göze alan bir milletin evlatlarıyız” diye konuştu.

 

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine çok çalışmalarını ve başarıdan başarıya koşmalarını ifade eden Vali Çiçek, öğretmenlere Türkiye’nin en önemli yerlerinde görev alacak gençler yetiştirmelerini istedi.

Konuşmalarının ardından Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in annesi Aliye Özekin, kardeşleri Hüseyin Özekin, Murat Özekin, Ebru Özekin, Muğla Valisi Amir Çiçek ve protokol üyeleri okulun açılışını gerçekleştirdi.

 

 

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …