Cuma , Nisan 19 2024

Şehit ve Gazi Aileleri Bir Araya Geldi

Seydikemer Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla düzenlediği programda, ilçedeki şehit ve gazi ailelerini bir araya getirdi.

Seydikemer Belediyesi, Çanakkale Şehitleri’ni anma etkinlikleri kapsamında, Tufanlar Dinlenme Tesisleri’nde şehit ve gazi ailelerini akşam yemeğinde bir araya getirdi.  Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgüzün ev sahipliğinde düzenlenen programa Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Garnizon Komutanı Mehmet Şenyiğit, belediye başkan yardımcısı Mustafa Karakuş, birim müdürleri ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Başkan Otgöz; “Şehit Aileleri Şehitlerimizin Bize Emanetidir”
Programda konuşan Başkan Otgöz, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl dönümünü Kutluyoruz. Günler su gibi akıp geçti. Şer güçler nasıl o zaman bizleri yok etmeye çalıştığıysa bugünde aynı oyunu oynuyorlar. Onun için bizim birliğe, beraberliğe, her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Allaha şükür biz bunu 15 Temmuzda gördük. Bu ülke dimdik gençleriyle, Kadınlarıyla, yine dimdik ayakta. Afrine askerlerimiz 58 günde ele geçirdi iman gücü sayesinde, bizim askerlerimiz biz ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz oluruz diyor. Burada bir sürü Kıbrıs gazilerimiz var, Kore gazilerimiz var. Allah bizim birliğimiz, dirliğimizi bozmasın diyor, şehitlerimiz rahmetle anıyorum dedi.

Türk Milletini gücüne Vurgu yapan Kaymakam Haktan Gökçekuyu,“Türk milleti öyle bir güçlü millet ve ulusuna, ülkesine, toprağına, o kadar çok sahip çıkan ve bu uğurda da hiç çekinmeden kanının son damlasına kadar savaşan bir millet ki tarih boyunca yüz yıllardır bu topraklar üzerinde hem içerde şer odakları hem de dışarıda şer odakları maalesef Türk milletini, bu toprakları  rahat bırakmamışlardır. Bu manada çok şehidimiz olmuştur, gazimiz olmuştur. Ancak bir karış toprağımız dahi bu şer odaklarına kaptırmadık, kaptırmıyoruz. Şehitlerimize o kadar çok şey borçluyuz ki siz değerli aileleriyle alakalı ne yapsak azdır. Allah hepsinden razı olsun. Proğramın hazırlanmasında emeği geçen ve himayeleriyle bu proğramın hazırlanmasını sağlayan çok değerli Belediye başkanıma Yakup Otgöz beyfendiye sizlerin huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum. Allah ondan da razı olsun hepimizi bu şekilde bu vesileyle bir araya getimiş oldu” şeklinde konuştu.

Şehit ve gazi aileleri onuruna düzenlenen program şehitlerimizin ruhu için Seydikemer Müftüsü Zekeriya Bülbül tarafından okunan dualarla son buldu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …