Cumartesi , Nisan 20 2024

Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

 

Muğla Valisi Esengül Civelek, Yörük Çadırında düzenlenen kahvaltıda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Kahvaltıda Vali Civelek, 3 yıl önce Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki hain saldırıda şehit olan sözleşmeli Piyade Er Adnan Ergen’in şehit olmadan önce İsmail Uzunoğlu’ndan söylemesini istediği ‘Karakız’ isimli türküyü İsmail Uzunoğlu’nun söylemesini istedi. Vali Civelek’in isteğini kırmayan İsmail Uzunoğlu, Karakız isimli türküyü söylediği sırada Vali Esengül Civelek, şehidin babası Mehmet ve annesi Hacer Ergen ile kahvaltıda yer alan herkes gözyaşlarını tutamadı.

Muğla Valisi Esengül Civelek, hafta sonunu Fethiye’de geçirdi. Hafta sonu programında şehit aileleri ve gazilerle Yörük Çadırında düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Vali Civelek, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi. Zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı kahvaltıda Vali Civelek, 2015 yılında Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki hain saldırıda şehit olan sözleşmeli Piyade Er Adnan Ergen’in şehit olmadan önce İsmail Uzunoğlu’ndan söylemesini istediği ‘Karakız’ isimli türküyü İsmail Uzunoğlu’nun söylemesini istedi. Vali Civelek’in isteğini kırmayan İsmail Uzunoğlu, Karakız isimli türküyü söylediği sırada Vali Esengül Civelek, şehidin babası Mehmet ve annesi Hacer Ergen ile kahvaltıda yer alan herkes gözyaşlarını tutamadı.

Fethiye’nin Çalış Mevkiinde yer alan Yörük Çadırındaki kahvaltıya Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Fethiye Kaymakamlı Ekrem Çalık, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Civelek, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış olan bu vatan bize ecdadımızın şehitlerimizin emanetidir. Siz şehit ailelerimiz, yakınlarımız bize  bu vatanın emaneti olduğu gibi emanetsiniz. Bizler için çok değerlisiniz, çok kıymetlisiniz. Devletimiz ve milletimiz adına sizlere şükranlarımızı sunuyorum. Vatan uğruna, millet uğruna, devlet uğruna, bayrak uğruna canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizin, cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, saygıyla minnetle anıyorum” diye konuştu.

Vali Civelek,”Cumartesi günü Afrin harekatımız başladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü ve büyük bir ülkedir. Hiçbir şartta iç ve dış düşmanlara karşı karşılıksız kalamaz. Allah’ım nu harekatta da her zaman olduğu gibi yar ve yardımcımız olsun. Ülkemizi ve milletimizi korusun” dedi.

Yörük Çadırındaki kahvaltının ardından Vali Civelek ve beraberindekiler, Yörük müzesini ziyaret etti.Yörük Müzesini kuran İsmail Uzunoğlu’nu tebrik eden Vali Civelek, Yörük kültürünün yaşatılması adına bu müzenin önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çekti. Daha sona Kilim Dokuma atölyesine geçen Vali Civelek, burada yapılan işleri de inceledi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …