Perşembe , Nisan 25 2024

Seçim Çalışmalarına Başladı

4200 üyesi ile Fethiye’nin en önemli odalarından biri olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1 Nisan 2019 tarihinde yapılacak seçimleri için FTSO Başkanı ve başkan adayı Akif Arıcan başkanlığındaki kırmızı grup sahaya inerek seçim çalışmalarına başladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) toplantı salonunda FTSO seçimlerinde kırmızı grup olarak bilinen Akif Arıcan ve ekibi seçim çalışmalarını başlattıkları toplantıya çok sayıda FTSO üyesi katıldı. Toplantı saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başladı. FTSO Başkanı ve Başkan Adayı Akif Arıcan’ın konuşmasından önce ‘Fethiye Sevgisi’ isimli kısa film ile Fethiye Ticaret Odası ‘Nereden nereye’ isimli 8 dakikalık film üyelere izlettirildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye’nin en eski ve köklü odalarından birisi olduğunu ve gücünü geçmişinden, köklerinden ve üyelerinden aldığını ifade eden FTSO Başkanı ve Başkan Adayı Akif Arıcan, “Bu Odanın sahip olduğu Dürüstlük, Aklı ve bilgiyi kullanma, Ortak aklı egemen kılma, Üyelerine ve Fethiye’ye değer katmak gibi çok önemli değerleri vardır. Bu değerler doğrultusunda 2005 yılında bir yola çıktık. 2005 yılında koyduğumuz hedefleri her seçim döneminde daha da büyüterek Odamızı bugünkü seviyesine getirdik” dedi.

Bugün Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının şehrimizin en önemli ve en dinamik meslek kuruluşu olduğuna dikkati çeken Akif Arıcan, Odanın faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. Arıcan, “Öncelikle üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için Odamızın kurumsal kapasitesini güçlendirdik. Odamızı hizmet kalitesinde 5 yıldızlı oda haline getirdik. Fiziksel altyapısını yeniledik. Yeni bir hizmet binası kazandırdık. Mali yapısını güçlendirdik. Tüm sektörlerdeki üyelerimizin ekonomik hayatına dokunacak çalışma ve projeler yürüttük. Biz bu çalışmaları yürütürken kişisel hesapları bir kenara bırakarak Odada dürüstlüğü,  aklı ve bilgiyi en önemlisi de ortak aklı egemen kıldık. Üyelerimize ve Fethiye’mize değer katacak işlere imza attık. 2005 yılından bu yana bizimle bu ortak değerleri paylaşan,   Fethiye’ye hizmet yolunda yürüdüğümüz tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“2005 yılında hangi değerleri taşıyorsak şimdi de aynı değerlerle hareket ediyoruz” diyen Arıcan şunları kaydetti: “Rengimiz ve duruşumuzda bir değişiklik yok. Dürüstlük bir tüccarın en büyük sermayesidir. Tüccarın sözü senettir.  Akıl ve bilgi gelişmenin, ilerlemenin ta kendisidir. Ortak akıl ise insanlığın en önemli buluşudur. Elbette bu değerler söylemde çok hoş ve kolaymış gibi geliyor. Ancak bu değerleri hizmet yolunda koşarken yani eylemde taşımak her baba yiğidin harcı değil. İşte bugün bu yolculukta bizlerle bu değerleri taşıyarak Fethiye’mize değer katacak projelere imza atacak yol arkadaşlarımızla bir aradayız. Öncelikle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda yöneticiliğe talip olan arkadaşlarımızın kendiişlerinde başarılı ve topluma örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu düşünceden hareketle yol arkadaşlarımızın hepsi bir birinden kıymetli, dürüst ve kendiişlerinde başarılı. Çünkü kendisine faydası olmayanın topluma hiç faydası olmaz.”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına yeniden niçin aday olduğunu da açıklayan Arıcan, “Sizler her gün dükkanlarınızın, mağazalarınızın kepenklerini açarken,  bin bir dert ve zahmet çekmektesiniz. Ödemeler, krediler, çekler, senetler, vergi borcu, SGK primi derken omuzlarımızdaki yük her geçen gün artmakta. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası,  sizlerin meslek kuruluşu olarak bu yüklerin azaltılması konusunda sizin sesiniz ve gücünüz olmaya devam edecektir. Odamızda kurduğumuz ilçemizdeki tek KOSGEB temsilciliği olarak üyelerimizin KOSGEB’den 5 milyon 368 bin 204 TL.  destek almasına aracılık ettik. Öte yandan üst birliğimiz olan TOBB’un destekleriyle 2017 yılında Odamızın üyelerinin düşük faiz oranından Nefes Kredisi kullanmalarını sağladık.  Odamız mevduatını teminat olarak göstererek Odamız üyesi 113 işletmeye 10 milyon 415 bin TL tutarında kredi kullandırdık. SGK primlerinin ödenmesinde sıkıntı yaşayan üyelerimizin sorunlarını TOBB aracılığı ile  takip ettik.  Hükümet nezdinde SGK primlerinin faizsiz olarak ertelemesi konusunda çalışma yapılmasını sağladık. Bu ertelemeden Fethiye’de toplamda 6900 işletmemiz faydalandı.

Sizlerden Odamıza gelen en önemli konulardan bir tanesi, istihdam destekleri konusundaydı. Ankara’dan istihdamın özendirilmesi, üyelerimize yönelik yeni desteklerin çıkartılmasını her defasında ısrarla talep ettik. Nitekim İŞKUR bünyesinde çıkarılan İstihdam Seferberliğinden 2017 yılında 1628 adet Odamız üyesinin faydalanmasını sağladık. Odamız üyelerinin nitelikli elemana ulaşmaktaki sıkıntılarını gidermek için fethiye kariyer sitesini kurduk. Bu site şu an Muğla’nın ilk ve tek özel istihdam bürosu. Üyelerimiz bu hizmetimizden ücretsiz faydalanmaktadır. 2017 yılı itibariyle 2078 adet üyemiz bu sitemizin üyesi oldu. 20 binin üzerinde işçinin öz geçmişi bulunmaktadır. Odamızda kurduğumuz eğitim birimi ile 5000’e yakın üyemiz eğitimlerimizden ve kurslarımızdan faydalanmıştır.

Biz doğup büyüdüğümüz, yaşadığımız bu şehre gönlümüzü verdik.  Bu nedenle üyelerimizin ve Fethiye’de yaşayan tüm kesimlerin hayatlarına projelerimiz aracılığıyla dokunmaya çalıştık. Üstlendiğimiz teleferik projesi ile ilçemizin 30 yıllık hayalini gerçekleştirmek üzere canla başla çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada projemizin hayata geçtiğini hep birlikte görmektesiniz. Odada kurduğumuz proje birimimiz ile 1 yıl içinde AB ve Kalkınma Ajansı fonlarından 1 milyon 600 bin TL.hibe  aldık. Bu hibe ile Babadağ’a 1200 metre pistini kazandırdık, yolunu yaptık. Muğla Odaları içinde ilk  ve tek AB projesini  yaptık.

Fethiye’nin tanıtımı konusunda Oda olarak elimizi taşın altına koyduk. Fethiye’nin ilk tanıtım filmini yaptık. Turizm fuarlarında bölgemizin tanıtımı gerçekleştirdik. Alternatif turizm ve spor turizmini geliştirecek projelere imza attık.  Tarım sektörüne yönelik alternatif pazarlara açılmak için üyelerimizi yurt dışı iş gezilerine götürdük.

Yaptıklarımızı anlatmaya gerek yok. Görüyorsunuz ve sizler bunu biliyorsunuz. Biz sizlere ve kendimize güvenmeseydik bu yola çıkmazdık. Biz Fethiye’nin vicdanına, sağduyusuna ve aklına güveniyoruz.  Bizim isteğimiz Fethiye’nin büyüklüğüne yakışır bir Oda  yönetim kadrosunu oluşturmaktır. Çünkü bugün Odamızın ulaştığı bu noktada çıtayı daha yükseğe taşıyacak bir vizyona ve çalışma şevkine ihtiyaç var.

Artık sizlerin ve her geçen gün büyüyen Fethiye’mizin boş tartışmalarla vakit kaybetme lüksü yok. Dünyada büyük bir rekabet var. Bu rekabetin içinde olabilmek, tarımda, turizmde ve ticarette hak ettiğimiz payı alabilmek için birlikte  çok çalışmamız ve dünyayı takip etmemiz gerekiyor.

İşte tüm bu sebeplerle ve başladığımız projelerimizi tamamlamak üzere Kırmızı Grup olarak yeniden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine aday olduğumuzu ilan ediyorum. Ekibimize, rengimize, duruşumuza,  üyelerimize ve Fethiye’ye güveniyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …