Cuma , Nisan 19 2024

Sanıklardan 1’i tutuklandı, 4’ü kendi illerine gönderildi

Fethiye’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan, Rodos Adası’na kaçmaya çalışırken yakalanan ve adliyeye sevk edilen 5 kişiden biri tutuklandı, diğerleri ise kendi illerine gönderildi.

Adliyeye sevk edilen 4 kişinin ise savcılık sorgusunun ardından haklarında arama kararı çıkarılan illerin Sulh Ceza Hakimliği’nin talebi üzerine, bu illere gönderileceği ve yargılanmalarına devam edileceği bildirildi.

Zanlılardan Muhammet Nurullah T’nin çıkarıldığı mahkemece “Örgüt kurmak ve örgüt yönetmek” suçlamasıyla tutuklandı. İlyas T’nin Ankara’ya, İsmail S. ve Hüseyin K’nın İzmir’e, Hakan K’nın da Van’a gönderileceği ve yargılanmalarına devam edileceği kaydedildi.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında haklarında arama kararı bulunan 2’si kadın 9 şüpheli 13 Temmuz’da, Fethiye ilçesi Göcek Mahallesi açıklarında tekneyle yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Rodos Adası’na geçmeye çalışırken yakalanmıştı. Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan 5 kişi dün adliyeye sevk edilmişti.

Adliyeye sevk edilmeyen 4 şüphelinin de emniyetteki ifade işlemelerinin sürdüğü öğrenildi.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …