Cuma , Nisan 19 2024

SANDIK BAŞKANLARI VE KURUL ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

16 Nisan Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi anayasa değişikliği referandumunda görev yapacak sandık kurul başkanları ve kurul üyeleri ile partili görevliler, seçimin olaysız ve sorunsuz şekilde gerçekleşebilmesi için bilgilendirildi. Fethiye İlçe Seçim Kurulu tarafından düzenlenen ve iki gün süren toplantıda, görevlilerin soruları da cevaplandırıldı.

Fethiye ve Seydikemer İlçe Seçim Kurulları 16 Nisan Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi anayasa değişikliği referandumu ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Fethiye’de Pazar günü yapılacak referandumda 290 sandıkta 108 bin 516 seçmen, Seydikemer ilçesinde yapılacak referandumda ise 144 sandıkta 45 bin 631 seçmen oy kullanacak. Ayrıca Seydikemer ilçesi Eşen T Tipi Kapalı Cezaevinde de 324 seçmen oy kullanacak. Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki referandumda görev yapacak sandık kurul başkan ve üyeleri ile siyasi parti görevlileri Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda yapılan toplantıda bilgilendirildiler. Fethiye İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Tamer Şahin ve Seydikemer İlçe Seçim Kurulu Başkanı Cihan San ile İlçe Seçim Kurulu Müdürü Osman Kaya Pazar günü yapılacak referandumda olumsuzluk yaşanmaması için sandık kurul başkan ve üyelerinin görevlerini aksatmadan ve titizlik içinde şaibeye karışmadan yapmalarını istedi. Toplantıda Yüksek Seçim Kurulu’nun hazırladığı oy verme işlemi ve sandık kurul başkan ve üyelerinin görevlerini anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Ardından sandık kurul başkan ve üyelerinin soruları, Seydikemer İlçe Seçim Kurulu Başkanı Cihan San ile İlçe Seçim Kurulu Müdürü Osman Kaya tarafından cevaplandırıldı. Toplantıda özellikle seçmenin oy kabinine kesinlikle cep telefonu, fotoğraf makinesi vb. cihazlarla girmemesi konusunda uyarılarda bulunuldu. Seçmen oy kabinine girerken cep telefonunu sandık kuruluna bırakacak. Aksini yapanların ise bir tutanakla belirlenip, cezalandırılacağı bildirildi. Oy verme işlemi sırasında gebeler, hastalar, engelliler ve yaşlıların bekletilmeden oy kullanmalarının sağlanması da istendi. Bu arada her seçmenin mutlaka T.C. No’lu nüfus cüzdanını ya da kimliğini yanında bulundurması, bu kimlik olmadan oy kullanamayacağı da hatırlatıldı.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …