Perşembe , Nisan 25 2024

Saklıkent’i 478 Bin 587 Kişi Ziyaret Etti

   Otgöz “Saklıkent Kanyonu’nu Bu Yıl 500 Bin Kişinin Ziyaret Etmesini Bekliyoruz”. Dünyanın en uzun 10 kanyonundan biri olan Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, ziyaretçi sayısında bu yılda rekora gidiyor. Geçtiğimiz yıl 428 bin 551 kişinin ziyaret ettiği kanyonu, bu yıl 10 ayda 478 bin 587 kişi ziyaret etti.

Seydikemer Belediye Başkanı Ak partili Yakup Otgöz ziyaretçi sayısının yıl sonuna kadar 500 bini bulmasını beklediğini söyledi. Ayrıca Saklıkent Kanyonu Milli parkının Türkiye’de ki en iyi Milli parklar arasında yapılan ankette “Mükemmellik sertifikası kazandığını da açıklayan Belediye Başkanı Yakup Otgöz Saklıkent Kanyonunda vatandaşları belediye olarak en iyi şekilde ağırlıyoruz” dedi.

Dik yamaçlar arasındaki zorlu parkuru, çamur banyosu ve rafting gibi adrenalin yüklü aktiviteleri bünyesinde barındıran Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, bu yılda ziyaretçi akınına uğradı.

Saklıkent’in eşsiz güzellikteki doğasına can veren ve sıcaklığı 5 dereceye kadar düşen suyu, kanyonu ziyarete gelen yerli ve yabacı turistlere çeşitli aktiviteler sunarken mevsime bağlı olarak su seviyesinin yüksekliğine göre kanyon içerisindeki parkurları aşan turistler, bazı noktaları halatlar yardımıyla tamamlayabiliyor. Dünyanın en uzun kanyonları arasında yer alan Saklıkent Kanyonundan çıkan Karaçay Nehrinde de raftingler ve çamur banyoları yapılabiliyor. Saklıkent Kanyonuna bu yılda yoğun ilgi oldu. 10 ayda kanyonu 478 bin, 587 biletli gezerken 25 bin 412 ziyaretçi de ücretsiz gezdi. Saklıkent Kanyonunu bu yıl geçen yıla oranla yüzde 9.5 oranında ziyaretçinin gezdiği toplam 503 bin 999 ziyaretçinin kanyona giriş yaptığı ifade edildi. Geçtiğimiz yıl 12 ayda 425 bin kişinin ziyaret ettiği Saklıkent Kanyonunu bu yıl biletli 500 bin kişinin ziyaret etmesini beklediğini söyleyen Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz kanyon Türkiye’de ki en iyi kanyon sertifikasına da layık görüldü dedi. Otgöz “Saklıkent Kanyonun da bizim hedefimiz 500 bin. Buna da çok yaklaştık. İnşallah 500 bini bu yıl yakalarız diye düşünüyoruz. Şuanda 478 binlerde. Artık yılbaşına kadar 20-22 bin ziyaretçi daha olabilir. Burada dünyanın her tarafından gelip gezenler var. Biz de burayı iç dış görünüşü olarak elimizden ne geliyorsa vatandaşın gelen yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmak için her yıl daha da iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. İnşallah daha da iyiye gitmesi için uğraşacağız” dedi.

Mükemmellik Sertifikası

Başkan Yakup Otgöz “Bu şimdi 2016 yılı içinde Tripa Waseor  adlı şirket burada Türkiye’de ki milli parklar içerisinde bir anket yapmış. Saklıkent Kanyonu yani burası mükemmellik sertifikası almaya hak kazanıyor. Türkiye’de ki milli parklar içerisinde en iyi, en düzenli şekilde çalışan bir milli park olarak belirlendi. Bu da bizlere gurur verdi. Çalışanlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Biz daha iyisini yakalamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …