Çarşamba , Nisan 24 2024

Şahiner’den Çalış-Der’e Ziyaret

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner; Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği başkanı Mete Ay’ı ziyaret etti. Çalış-Der Başkanı Mete Ay ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Şahiner, ziyaretten dolayı memnunluk duyduğunu ifade ederek derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini diler getirdi.

Mete Ay ziyarette Çalış plajı ve bölgesi hakkında Kaymakam Şahiner’e bilgi verdi.  Çalış’ta ki turizmin durumu ile ilgili bilgi veren Başkan Mete Ay; Sayın Kaymakamımızın samimi ve sıcak yaklaşımları bizleri çok mutlu etmekte ve güç vermektedir, dedi. Fethiye’de turizmin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazırız diyen Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner gazetemiz muhabirine özel olarak yapmış olduğu açıklamada “Çalış Fethiye için özel bir yer. Deniz kaplumbağaları, Kuş cenneti ve gün batımıyla gerçekten muhteşem bir yer. Doğası ve deniziyle önemli bir turizm merkezi olmaktadır.  Çalış Plajı bizler için örnek bir plajdır. Çünkü bölgeye ait bir sivil toplum kuruluşu tarafından işletilmektedir. Bunun faydasını her konuda her zaman hissetmekteyiz.  Hem bölgede yaşayan halkımız Çalış-Der’in çalışmalarına destek vermekte hem de tüm resmi kurum ve kuruluşlarla uyum içersinde çalışmaktadır. Durum böyle olunca yönetmelikler ve uyulması gereken kurallar açısından ve her konuda dörtlük bir çalışma çıkmaktadır. Mete Bey aynı zamanda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası başkan yardımcısı kendisine çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği başkanı Mete Ay; Çalış’taki turizm tesislerinin doluluk oranlarıyla ilgili Kaymakam Şahiner’e bilgi verdi.  Önümüzdeki haftadan itibaren ağırlıklı olarak yerli turistin geleceğini söyleyen Mete Ay “Seçimlerin olmasından dolayı yerli turist şu ana kadar gelemedi. Çok şükür seçim arzu ettiğimiz şekilde tek turda sona erdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Tura kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçilmesi hepimizi çok sevindirdi. Bu hafta sonu da üniversite sınavları var. Artık önümüz açık ve Çalış’a ağırlıklı olarak gelecek olan yerli turisti en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi. Kendisine yöneltilen “Belceğiz Plajının da yine Fethiye’ye ait bir sivil toplum kuruluşu olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından çalıştırılmasını destekliyor musunuz ?”sorusunu yanıtlayan Çalış-Der başkanı Mete Ay “Çalış-Der’in Çalış plajını işletmesini örnek gösterebiliriz. Ben de Belceğiz plajının FTSO tarafından işletilmesini istiyorum ve bu konuda Çalış-Der olarak her türlü desteği vermeye hazırız. FTSO en iyi şekilde Belceğiz plajını işletecektir” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …