Cuma , Nisan 19 2024

Şahiner; “Okumanın Yaşı Olmaz”

 

Fethiye Halk Eğitim merkezi kurslarını ziyaret eden Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner kurslar hakkında Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve Halk Eğitim Merkez Müdür Vekili Suat Ender Toktan okuma yazma kursu ve diğer kurslar hakkında bilgiler aldı. Okuma yazma kursuna katılan 74 yaşındaki Necmiye nine ile 72 yaşındaki Mufide nineyi bu yaşta okuma yazma öğrendikleri için kutlayıp “okumanın yaşı olmaz” diye konuştu.

Fethiye Halk Eğitim Merkezinde açılan okuma yazma kursuna 25 ile 75 yaş arasındaki kadınlar ilgi gösterdi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner beraberinde Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile birlikte okuma yazma kursunuda ziyaret edip kursiyerlerle yakından ilgilendi. Kaymakam Şahiner kursa katılan en yaşlı kadınlardan 74 yaşındaki Necmiye Yücel ile yakından ilgilendi. Bugüne kadar okuma yazma öğrenemediğini, daha çok öğrenme konusunda merak etmediğini söyleyen Necmiye nine “şimdi okuma yazmayı öğrenmek istiyorum. Okuma yazmanın yaşı olmaz. Okuma ve yazmada oldukça yol kat ettim. Öğretmenimizin sayesinde okuyup yazmaktan keyif alıyorum” dedi.

72 yaşındaki Mufide Sahillioğlu’da minibüse inip binerken hangi yöne giden minibüs olduğunu okuyamadığı için, bu kurslara katılıp okuma yazma öğrenmeye başladığını söyledi. Sahillioğlu  “minibüsü durdurup nereye gittiğini sürücüye ya da bir yolcuya soruyorum. Verdikleri cevapta sen okuma yazma bilmiyor musun? dolmuşta zaten yazıyor diyerek benimle kavga bile ediyorlar. Bunlara sinirlendiğim için okuma yazma öğrenmeye karar verdim. Bu kurslara katıldım. En iyi şekildede okuma yazmayı öğreneceğim” dedi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’de “Fethiye Halk Eğitim Merkezinin açtığı okuma yazma kurslarına tüm okuma yazma bilmeyenleri bekliyoruz. Okuma yazma kurslarına katılan bu teyzelerimizin bu yaşta okuma yazma öğrenme azmi beni çok mutlu etti” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …