Perşembe , Nisan 25 2024

Şaban Taşar: ‘Anlayışla Karşılansın’

 

Fethiye’de yerel basında çıkan ulaşımda yüzde 12,5’lik zamma ilişkin ‘Vatandaşlar Ulaşım Zammına Tepkili’ haberine Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar’dan yazılı bir açıklama geldi.

Muğla ve ilçelerinde 1 Ocak 2018 itibariyle geçerli olan zamda dolmuş ücretleri belediye ve belediye denetimindeki özel toplu taşıma araçlarında şehiriçi en kısa mesafe olan 0-10 Km. arası ücret tarifelerinden, 1.65 TL olan indirimli ücret tarifesi; 1.85 TL, 2,20 TL olan sivil ücret tarifesi ise;  2,45 TL olarak belirlenmişti. Fethiye’deki bazı vatandaşlar zamma tepki gösterirken şoför esnafı adına Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar’dan zam ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada ulaşımda zam yapmaya mecbur kaldıklarını anlatan Başkan Taşar, şu ifadelere yer verdi: Basında ve sosyal medyada yeni yılın başlamasıyla birlikte toplu taşıma ücretlerine gelen yüzde 12.5’lik zamla vatandaşlarımızın çok etkilendiğiyle ilgili haberleri Fethiye şoför esnafı olarak biz de üzüntü ile karşılıyoruz.

Ancak malum olduğu üzere yeni yılda değişen yalnızca toplu taşıma ücretleri değil bizim masraflarımızdan olan başlıca Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin son iki yılda yüzde 18,82, akaryakıtın yüzde 44,25, Bağkur pirimlerinin yüzde 23,22, şoför maaşı sigorta pirimlerinin yüzde 41,57 ve trafik sigortalarının yüzde 23,5 arttırıldığı göz önüne alındığı zaman, yapılan yüzde 12,5’lik fiyat düzenlemesinin toplu taşıma kullanan vatandaşlarımız tarafından anlayışla karşılanmasını bekliyoruz.

Ulaşımda kalite ve güvene önem veren, son derece modern ve kaliteli araçlarla toplu taşıma hizmeti yapan ve sabahın erken saatlerinden başlayarak gece yarısına kadar zor şartlarda faaliyetin sürdüren özel toplu taşıma şoför esnafının ticari faaliyetini iade ettirmek için kullandığı tüm ürün ve hizmetlere gelen fiyat artışının vatandaşlarımıza sadece belli bir kısmı yansıttığını da düşünürsek, kendilerinin de ne kadar özverili ile bu işi yaptıklarının farkına varmış oluruz.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …