Cuma , Nisan 19 2024

Saatcı; ”Kimse hiçbir zaman dört dörtlük kimse hazırız diyemez”

Büyük korku ve paniğe neden olan depremde can kaybı yaşanmazken Fethiye halkı da saat 01:31’de meydana gelen depremin ardından evlerini terk etti. Bazı vatandaşlar korku ile sokakta ve araçlarının içinde sabahlarken, pek çok vatandaş da bir süre araçları ile şehir içinde dolaşıp daha sonra evlerine döndü. Depremi hissettiğini ve o anda ayakta olduğunu söyleyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı; ”Her şeyden önce Allah beterinden saklasın. Hepimize geçmiş olsun, bölgemize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı. Saatcı; ”Kos adasında can alan depremde bir tanesi Türk, bir tanesi yabancı 2 tane ölümle sonuçlandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u arayıp geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Kendisine her konuda yardımcı olabileceğimizi ilettim. Hem de temizlik konusunda ciddi şekilde ihtiyaç varsa yol yıkama araçları ve diğer araçları 40-50 arkadaşla gönderelim dedim. Başkanım, şimdilik ihtiyacımız yok dedi. Bizden daha çok bu depremden Bodrum etkilendi. Bodrum halkına geçmiş olsun. Biz son yıllarda bu kadar uzun süren depremleri Fethiye’de yaşamadık. Ben o anda ayaktaydım. Depremi iyice hissettim. Bir 12-13 saniye saydım ondan sonra arkadaşlarla gerekli konuşmaları yaptık, bir sıkıntı yoktu. Allaha sığınıp yattık. Yapacağımız bu oldu. Burası deprem bölgesi. Anormal bir şey değil. Bu bölgede her 2 ayın içerisinde Girit’ den gelip Fethiye’den çıkan bir yay var. Onun içerisinde olan bir deprem ama bizim aldığımız bilgiler uzmanların yaptığı açıklamalara bakınca fay kırılması değil. Bir yeri tetikleyecek deprem gibi gözükmüyor. Bu işin sevindirici tarafı. Zaten uzmanların açıklamaları da 6.3 den sonra daha da büyük bir deprem beklenmediği, düşük depremlerin artçıların olabileceği yönünde. Bu depremde 6.3 den sonra artçıları olmuş, ben onları hissetmedim” dedi.

Behçet Saatcı; ”Doğal felaketlere hiçbir zaman dört dörtlük hiç kimse hazırız diyemez” diyerek ”Ama bizim kurum olarak, Fethiye olarak deprem hafızamız var. Allah başımıza bir daha deprem getirmesin. Getirirse de gerekli her türlü tedbiri alma konusunda arkadaşlarım sorumluluk alanlarında görevlerini yapmaya hazır” diye konuştu.

Fethiye’de 1999 yılından sonra yapılan bütün inşaatlarda bir sıkıntı yaşanmayacağını ifade eden Behçet Saatcı; ”650- 700 tane inşaatın yapılmasına vesile olan bir şirketin sorumlusuydum. Onlarda eski binalar ama inşaata hile katmazsan, malzemeden çalmazsan bir şey olmuyor. Fethiye sağlıklı yapı anlamında bir sıkıntı yaşamayacaktır” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …