Çarşamba , Nisan 24 2024

Renkli Görüntülerle Başladı

Fethiye’de, 70 ülkeden bin 200 paraşüt pilotunun katıldığı 20. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’ın zirvesindeki törenle başladı. Babadağ’dan havalanan paraşütçüler gökyüzünde rengarenk görüntüler oluşturdu.

Fethiye Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle organize edilen festivalin başlaması nedeniyle düzenlenen tören, Ölüdeniz Mahallesi’ndeki 1965 rakımlı Babadağ’ın 1700 metre pistinde yapıldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Cumhur Çoban, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Türk Hava Kurumu (THK) temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yerli ve yabancı 150’ye yakın yamaç paraşütü pilotu törene katıldı. Fethiye Belediye Bandosu’nun konser verdiği törende, Babadağ’dan ardı ardına havalanan yamaç paraşütleri gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu.

ÇIRALI, “FESTİVAL BÖLGEMİZİN TANITIMINA VE TURİZMİNE DEĞER KATMAKTADIR”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, “Bu organizasyon başlamasında emeği geçen dönemin Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz’a, büyükşehir olmasının ardından sürdürülmesine katkı sağlayan Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve bu yıl ki festivalin gerçekleşmesini sağlayan Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya ve her anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Uluslararası Fethiye-Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali bölgemizin tanıtımına ve turizmine önemli artı değer sağlamaktadır” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Guizho Eyaleti Guiyan Şehri Spor Genel Müdürü Wu Tao, “Fethiye Belediyesi tarafından bu yıl 20’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Fethiye-Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’ne katılmak ve katkı sağlamak için buradayız. Burada gördüğümüz deneyimleri kendi bölgemizde değerlendirerek, buradaki başarıları tekrarlamak istiyoruz” dedi.

ÇOBAN, “DR. OSMAN GÜRÜN’ÜN SELAMLARI VAR”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün bir toplantıda olduğu için katılamadı. Kendilerinin selamlarını ve sevgilerini iletiyorum.

Festivalin başından şimdiye kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “2000 yılında Kaymakam Cengizhan Aksoy oluru ile 60 sporcu ile başlayan festival, 2014 senesine kadar Ölüdeniz Belediyesi ile FETAV ile birlikte sürdürülmüş, 2014-2019 yılları arasında ise Fethiye Belediyesi devam ettirilmiştir. Organizasyon sürecinde bizlere desteği hiçbir zaman eksiltmeyen Sayın Kaymakamımıza, STK temsilcilerine, turizmcilerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu festivali dünyada bir numara yapabilmek için elimizden gelen ne varsa yapacağız”

KARACA, “MBB BAŞKANI OSMAN GÜRÜN’E ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
Büyükşehir ile Ölüdeniz, Hisarönü ve Ovacık’ta önemli alt yapı hizmetlerinin başlayacağını belirten Karaca, “Bizler istiyoruz ki; Ölüdeniz’in, Ovacık’ın, Hisarönü’nün ciddi sorunlar var. Büyükşehir Belediyesi, Devletimizin kurumlarıyla birlikte bu bölgeyi geleceğe hazırlamakla birlikte dünya şehri yapabilmek için var gücümüzle çalışacağız. 13 gün önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün, bu bölgeyle ilgili büyük bir ihale yaptı. 60 milyonluk bir yatırım. İlk etabı Kasım ayında başlayacak alt yapı temel atma törenine şimdiden herkesi bekliyoruz. MBB Başkanı Osman Gürün’e şükranlarımı sunuyorum. Bu 5 yıllık süre içerisinde en büyük yatırımları Büyükşehir ile birlikte yapacağız. 40 milyon TL’lik olan ikinci yatırım süreciyle ilgili de en kısa sürede ihale yapılacağını sizlere bildirmek istiyorum” dedi.

KARACA, “FETHİYE’NİN GELİRİ, FETHİYE’DE KALSIN”
Fethiye’nin gelirlerinin Fethiye’de kalması gerektiğini de söyleyen Karaca, “Ama Belcekız ama Kumburnu ama farklı koyların gelirlerinin buralarda harcanmasını istiyoruz. Elbette istiyoruz ki; ama biz, ama Kaymakamlığımız ama Ticaret Odamız fark etmez, kimin işleteceği önemli değil. Buradan gelen milyonlarca gelir, bu bölgede kalsın. Muğla’mızın yetkili kurumları, Fethiye’de kazanılan parayı Fethiye’de harcarlar diye umut ediyoruz. Biz 5 yıl içinde kimseyle tartışmadan, kimseyle kavga etmeden Büyükşehir, Devletimiz, STK temsilcilerimizle Fethiye’nin geleceğini hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

FESTİVAL DOLU DOLU GEÇECEK

Festivalde her gün, Saat: 09.00 ila 17.00 arasında Serbest ve Akrobasi Yamaç Paraşütü Uçuşları, 11.00 ila 17.30 arasında Tandem Yamaç Paraşütlerinden yapılan yarasa adam ve alçak irtifa serbest atlayışları, 12.00 ila 17.30 arasında THK tarafından motorlu yamaç paraşütü, mosquito, model uçak, microlight, sıcak hava balonu, serbest uçak atlayışları gerçekleştirilecek. 15.00 ila 18.00 saatleri arasında ise, ‘Uçan Fransızlar’ gösteri ekibinin ekstrem şovları, 16.00 ila 17.30 arasında senkronize akrobasi gösterileri yapılacak.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …