Çarşamba , Nisan 24 2024

Rektör Çiçek Hedeflerini Anlattı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü görevine başlayan Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yapmak istediği çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Menteşe İlçesi’nde görev yapan yerel ve ulusal gazetecilerin temsilcileri ile bir araya gelen Çiçek, görev süresinde Muğla’yı örnek bir şehir yapma çabası içinde olacağını söyledi.

Çiçek, “Ürünleri ile duruşuyla, realitesiyle Muğla’yı özenilen bir şehir yapmak konusunda ciddi önlemler alıyoruz. Bunun için öncelikle üniversitede büyük projeler üreteceğiz. Projelerin üretilmesi konusunda öğretim üyelerine gerekli alt yapıyı açtım. Nerede, ne varsa tüm öğretim görevlilerimiz bunu kullanabilecek. Bu işlerin olması için dışarıdan araştırmacı öğrenci çekmemiz gerekiyor. Bir proje alan öğretim üyemizin bir öğrencisine de burs yerinde ücretsiz tek odalı barınma olanağını sunacağım. Bu konuda teminatım var. Dolayısıyla iyi bir projesi olan hocamız bu imkânı da kullanacağını bilerek iyi projeler almak için çaba harcayacaktır. Dolayısıyla öğrenci için hem burs var, hem kalacak yeri bedava, bunu dışardan da getirebilir. Bu sayede hocamızda öğrencisi de projesine odaklanacaktır. Bu sayede projelerde hızlı ilerleme sağlayabiliriz. Bunun sonuçlarını çok kısa göreceğimizi düşünüyorum. Amacımız araştırma konusunda 4 yıl içerisinde TÜBİTAK bilimsel araştırmalarında ilk 50’ye girebilmek. Şu anda 70’ler civarındayız. İlk 50’ye girmek aslında kolay değil ama bunu başaracağız. Benimde başarı göstergem bu olacak” dedi.

Açıklamasında Teknopark çalışmalarında değinen Çiçek, “Geçtiğimiz gün bir toplantı yapıldı. Üniversitemiz yüzde 51 hisseye sahip. Dün gece Teknopark ile ilgili kendi aramızda bir toplantı yaptık. Artık iş önümüze düştü, üniversitenin işin içine girme zamanı geldi. Toplantıda Teknopark’ı kimler çalışacak, şirketleri nasıl oluşturacağız, şirketleri buraya nasıl çekeceğiz, aktive edeceğiz, ne tür ürünler olmalı ve ne tür çalışmalar yapmalıyız bunu konuştuk. Kendimize yol haritaları çizmeye başladık. Hızla çözümler üreterek Teknoparkı faaliyete geçireceğiz. Teknopark ile şehrimiz bir model şehir olma yolunda gidiyoruz. Bunları hızla yapacağız. Direk sonuçlar alacak şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

İNGİLİZCE EĞİTİM

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenciler için hem sosyal anlamda hem de eğitim anlamında ciddi adımlar atmaya başladıklarını kaydeden Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kampüsümüzün imkanını öğrencilerimizin kullanımına mümkün olduğu kadar açmak istiyoruz. Onlar için yeni bir kreasyon alanları yaparak kampüse daha çok ısınmalarını sağlamak istiyoruz. Daha birçok aktiviteler var onlar için düşündüğümüz. Bu aktiviteler sosyalleşmek anlamında, birde eğitim için yapmak istediklerimiz var. Eğitimle ilgili ciddi değişiklikler yapmak için atağa geçtik. Bunların en önemlisi yüzde 30 İngilizce eğitimi. Bundaki amacımız dünyaya entegre olabilen öğrenci profilini oluşturabilmek.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …