Cumartesi , Nisan 20 2024

Rekreasyon Alanına Taşındı

 

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye’ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey’in anıtı, Fethiye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan rekreasyon alanına taşındı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı çalışmaları incelerken, 27 Şubat’ta yapılacak Şehit Fethi Bey anma töreninin rekreasyon alanında yapılacağını söyledi. Başkan Saatcı ayrıca törene Türk Hava Kuvvetlerinin solo gösteri ekibinin de törene katılacağını belirtti.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Saatcı, “2004 yılında Şehit Fethi Bey olarak adını koyduğumuz parkımızda yer alan anıtımızı İlhan hocanın, Nuri kardeşimin, Ethem’in, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müzün katkılarıyla dikmiştik. Şehit Fethi Bey’in uçmağa vardığı 27 Şubat tarihinde hem orada Şehidimizi andık. Şimdi kısmetse, kazasız belasız heykelimizi oradan alıp Rekreasyon alanımıza getirdik. Fethiye olduğu süre içerisinde heykeli de burada kalacak. Nasip olursa, 27 Şubat 2018’de Fethi Bey’in anma törenini burada gerçekleştireceğiz. Bir aksilik olmazsa Türk Hava Kuvvetlerimizin Solo gösteri ekibi de Fethiye’de olacak ve anma günümüzü şereflendirecek. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nuri Kıvrak bakın burada çalışıyor, bizimle bir alakası yok. Tamamen ‘herkesin Fethiye’miz için yapabileceği bir şeyler vardır’ sözünden hareketle burada. Onun da usta becerisiyle heykelimizi diktik. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …