Perşembe , Nisan 25 2024

      REFERANDUM İÇİN GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI…

REFERANDUM İÇİN GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI…

16 Nisan’da gerçekleşecek olan  “Referandum”  ile ilgili güvenlik toplantısı Fethiye Kaymakamı  ve Seydikemer Kaymakam vekili  Ekrem Çalık başkanlığında gerçekleşti.  Toplantıya;  Fethiye ve Seydikemer  ilçelerindeki  siyasi partilerin başkanları, Yüksek Seçim Kurulu başkanı ve heyeti ile güvenlik güçlerinin yöneticileri katıldılar. Basına kapalı olarak gerçekleşen güvenlik toplantısı öncesi Fethiye Kaymakamı  ve Seydikemer Kaymakam vekili  Ekrem Çalık basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Fethiye Kaymakamlığı konferans salonunda düzenlenen toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık “16 Nisan’da yapılacak olan referandum dolayısıyla; referandum sürecinin ilçemizde huzur ve güvenlik içersinde gerçekleşmesi, kurallara uyularak, çevre ve gürültü kirliliğine yol açmadan, ilçemizin bir turizm kenti olduğunun da dikkate alınarak çalışmaların yapılması konusunda  toplantı  düzenledik.   Önceki seçimlerde olduğu gibi güvenlik güçleri yöneticileri, siyasi partilerin başkanları ve seçim kurul başkanları ile birlikte bir mutabakat  metni ortaya çıktı. Seçimlerin  birbirine saygı içersinde yürütülmesi  esastır. Seçim öncesi ve sonrası; Yüksek Seçim kurulunun  ve  yasaların belirttiği kurallarla çalışmaların yürütülmesidir. Özet olarak bütün siyasi çalışmaların bir centilmenlik havasında yürütülmesi konusunda mutabık kaldık. Mutabakat metnimiz hazır. Ben teşriflerinden dolayı  siyasi partilerin başkanlarına ve Yüksek Seçim Kurulu başkanımıza teşekkür ediyorum. Güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri alacaklardır. 16 Nisan’da yapılacak olan  referandum;  ilçemizde sorunsuz bir şekilde İnşallah sonuçlanacaktır. Bu toplantı aynı zamanda Seydikemer ilçesinde de geçerlidir. Seydikemer’den de temsilci arkadaşlarımız buradalar. Şu anda Seydikemer’de  Kaymakam vekili olarak görev yaptığımdan dolayı; buradalar. Benzer çalışma Seydikemer içinde geçerlidir” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …