Salı , Nisan 23 2024

PROTOKOL BAYARAMLAŞMA TÖRENİNE KATILIM AZ OLDU

Her dini ve milli bayramlarda olduğu gibi Fethiye protokolü bu yılda Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda Fethiye Kaymakamlığının düzenlediği  törende bayramlaştı. Geçen yılların aksine bu yıl Kaymakamlık tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılımın az olması dikkat çekti.

Düzenlenen bayramlaşma törenine Muğla Milletvekillerinin hiç biri katılmazken,  Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkan Vekili Hasan Yöntem,  Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Garnizon Komutanı Sedat Karabay, İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Emre Suel, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, Daire Amirleri, Sivil Toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar  katıldı.

KAYMAKAM ÇALIK HELALLİK İSTEDİ

Bayramlaşmaya katılanlara tatlı ikramında bulunulurken, Kaymakam Ekrem Çalık helallik istedi. Tayini Balıkesir’in Erdek ilçesine çıkan Kaymakam Ekrem Çalık, “Eylül ayının 15’ine kadar Fethiye’de görevimin başındayım. Sonrasında da yeni görev yerime gideceğim. Fethiye’de 5 yıldır siz çalışma arkadaşlarımla beraber görev yapıyorum. Üzerimizde birbirimizin emeği vardır. Onun için haklarınızı helal edin. Fethiye’nin benim yanımda ayrı bir yeri var. İnşallah ilerleyen yıllarda tekrar birlikte oluruz. Balıkesir’e gelen olursa muhakkak benim yanıma da uğrasın” dedi.

Fethiye’de son protokol bayramlaşmasında bulunduğunu söyleyen Kaymakam Çalık, “Bir Kurban Bayramını daha idrak etmekteyiz. Dini bayramlarımız İslam Aleminin; sosyal sorumluluk duygularını öne çıkaran, yardımlaşma ve dayanışma duygularının ön planda olduğu, dostluk ve kardeşlik ile insanlık değerlerinin bir araya geldiği çok önemli günlerdir. Bu günleri çok iyi değerlendirmeliyiz. Herkes öncelikle ailesini, akrabalarını, komşularını yoklayıp yoksul insanlara sahip çıkılması ve kesilen kurbanlarında mutlaka ihtiyaç sahiplerine, yoksullara ulaştırılması büyük anlam taşımaktadır. Bildiğiniz gibi orta doğuda ve ülkemizin sınırlarında bir ateş çemberi var.Allah zorda kalanın yardımcısı olsun. Şu ana kadar Fethiye’de bayram süresince bir sıkıntı yaşanmadı. İnşallah yaşamadan bayram tadıyla  tatilimizi bitiririz” dedi.

Fethiye Belediyesi olarak her türlü tedbirin alındığını söyleyen Fethiye Belediye Başkan Vekili Hasan Yöntem ise, “Bayramlar kırgınlıkların giderildiği, küskünlüklerin son bulduğu özel günlerdir” dedi.

“Dini ve milli bayramlarımız bizim milli hasretlerimizdir” diyen AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ise, tüm Fethiye halkının ve tatil için Fethiye’ye gelen vatandaşların bayramını kutladı.

Adaletin boy gösterdiği bir dönemim gelmesi dileklerini sunan CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu da, “Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyorum. Nice bayramlar diliyorum” dedi.

MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay da, “Bugün itibari ile üç bayram birden yaşıyor sayılıyoruz. Hatırlarsanız bundan iki gün önce 30 Ağustos Zafer Bayramı’ydı. Bugünde Cuma ve Kurbanla beraber bütünleşti, bu güzel bir gün. Bu güzel günlerin yüzü suyu hürmetine, milletimizin birlik ve beraberliği, devletimizin devamlılığının artmasını dileyerek, memleketimize tatil için uzaktan ve yakından gelen kardeşlerimizin sağ salim geriye dönmesini gönülden istiyorum. Yalnız şunu unutmamak gerekir. Eğer 30 Ağustos Zafer Bayramı olmasaydı biz bugün nasıl bir bayram kutlardık? Düşünmek gerekir. Milli bayramlarımız ile dini bayramlarımızı da her zaman bütünleştirmemiz lazım. Arakan’da yaşananları hepimiz biliyoruz. Halkımıza buradan sesleniyorum. Arakan’da yaşananların Türkiye’de yaşanması için çok ciddi gayretler var. Irak’ta 25 Eylül tarihinde yapılacak olan referandum Türkiye için çok önemlidir. Bu anlamda insanlar muhalefet partisine veya iktidar partisine kızabilir ancak devletine asla kızmamalıdır. Biz bu devletin içinde yaşıyoruz. Bu geminin üzerindeyiz. Eğer bu devlet batarsa hepimiz batarız. Birlik ve beraberliğimiz için vatandaşlarımızın dikkatli olmasını can-ı gönülden diliyorum” dedi.

Protokol üyeleri daha sonra Fethiye Gaziler Derneğini ziyaret etti.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …