Perşembe , Nisan 18 2024

Personele Yönelik Seminer Düzenlendi

 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçede görev yapan okul idarecileri ile milli eğitim müdürlüğü bünyesinde görevli personele yönelik seminer düzenlendi.

Fethiye’de Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilçede görev yapan okul müdürü, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarına yönelik seminer düzenlendi. Seminere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Bilal Duman, Yard. Doç. Dr. Mehmet Ali Özrer, Öğretim görevlisi Sinan Nalçacı ve öğretim görevlisi Fikret Coşkun katıldı. 4 seans halinde gerçekleşen seminer 1 gün sürdü.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri tarafından gerçekleştirilen seminere Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları ve milli eğitim müdürlüğü bünyesinde görevli personel katıldı.

Seminer öncesi konuşma yapan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Seminerin yapılmasında çıkış noktamız şuydu. İlçemiz şuanda BİMER, 147 ve CİMER başvuruları konusunda maalesef oransal olarak Muğla’da üst sıralarda yer alıyor. Dolayısıyla bizi bir takım arayışlara itti bu gerçekler. Dedik ki nasıl bu sorunu çözebiliriz? Bu başvuruları halkımızın okullarla velilerimizin okullarla bizlerle olan iletişimsizliği söz konusu. Burada üniversiteden gelen hocalarımızla bunu tartışma ve fırsata çevirme imkanı bulacağız. CİMER, BİMER ve 147’deki şikayetleri aza indirmek ve veli memnuniyetini arttırmak ve eğitimde kaliteyi yakalamak adına böyle bir çalışma içine girdik” dedi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Fethiye’nin eğitimde durumu kötü değil. Eğitimde seviyemizi yükseğe çıkarmak için devamlı çalışmak gerekiyor. Bu anlamda bu eğitimlerin çok büyük önemi var. İlçemizde uyuşturucu ile mücadeleden tutunda çalışmamız gereken ciddi alanlar var. Emniyetimiz gece gündüz uyuşturucu ile mücadele ediyor. Size de bu konuda ciddi görevler düşüyor. Evde anne babaya ciddi görevler düşüyor. Bu hepimizin mücadele etmesi gereken çok ciddi bir konu” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …