Cumartesi , Nisan 20 2024

Özlem ve Saygıyla Andık

Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu  Büyük  Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü  edebiyete intikalinin 80. Yıldönümünde; hep birlikte saygıyla ve özlemle bir kez daha andık. Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de 10 Kasım Atatürk’ü anma programı  tören ile başladı.  Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene yoğun bir ilgi ve katılım oldu. Siyasi partilerden sonra sivil toplum kuruluşları ve bazı dernekler çelenklerini hep birlikte sundular. Çelenk sunumundan sonra; Saat tam 9.05’ te  tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de sirenler çaldı ve saygı duruşu başladı. Atatürk’ümüzü saygı ve özlemle bir kez daha andıktan sonra Fethiye Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız okundu.

Çelenk sunumuyla başlayan törene; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Fethiye Garnizon Komutanı Binbaşı Sedat Karabay  ve askeri erkan,  Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal ve Fethiye protokolü üyeleri, resmi ve kamu kurumlarının müdür ve amirleri, siyasi partilerin başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve oda başkanları, muhtarlar, okul müdürleri ve öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar. Atatürk anıtına  çelenklerin kabulü;  Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’in Fethiye Kaymakamlığı çelengini sunmasıyla başladı. Daha sonra Fethiye Belediyesi çelengini Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı,  iktidar partisi  adına  AK parti Fethiye İlçe başkanı Kadir Sarıhan, ana muhalefet partisi adına CHP Fethiye İlçe başkanı Ali Özgür Kullukçu, TBMM’de grubu olan İYİ Parti adına İYİ Parti Fethiye ilçe başkanı Suat Aybek ve TBMM’de grubu olan iktidarın ittifak ortağı  MHP adına MHP Fethiye ilçe başkanı Osman Cura; partilerinin çelenklerini Atatürk anıtına sırayla sundular.  Siyasi partilerden sonra sivil toplum kuruluşları ve bazı dernekler çelenklerini hep birlikte sundular. Çelenk sunumundan sonra; Saat tam 9.05’ te  tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de sirenler çaldı ve saygı duruşu başladı. Atatürk’ümüzü saygı ve özlemle bir kez daha andıktan sonra Fethiye Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız okundu. İstiklal marşımızın okunmasından sonra tören sona erdi. Törenden sonra FBKM sergi salonunda Atatürk  konulu karma resim  sergisi açıldı. Sergi açılışından sonra FBKM konferans salonunda Fethiye Anadolu Lisesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …