Cuma , Nisan 19 2024

ÖZGE’NİN BÜYÜK ZAFERİ

Okul çıkışında ve yaz tatillerinde babasının kahvehanesinde garsonluk yapan Seydikemerli Özge Topal, TEOG sınavında aldığı 493 puanla Burdur Ercan Akın Fen Lisesini kazandı.

Seydikemer İlçesinin Temel Mahallesi’nde yaşayan Özge Topal, Milli Eğitim Bakanlığınca TEOG sistemi kapsamında 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem ortak sınavlarda tüm soruları doğru yanıtlayarak ailesinin gururu oldu. Derslerinin dışında babasının kahvehanesinde çalışan Topal, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavından aldığı 493 puanla tek tercihi Burdur Ercan Akın Fen Lisesine yerleşti.

Sınava hazırlanırken boş zamanlarında da kahvehanede babasına yardım ettiğini ifade eden Topal, okuldaki öğretmenleri sayesinde TEOG’da iyi bir derece aldığını söyledi. Hayallerindeki lisenin Fethiye Belediye Fen Lisesi olduğunu ancak öğretmenleriyle kapsamlı bir şekilde araştırma yaptıktan sonra Burdur Ercan Akın Fen Lisesini tercih ettiğini anlatan Topal; “Lisede de derslerime iyi çalışıp ailemi ve öğretmenlerimi gururlandırmak istiyorum” dedi.

Burdur Ercan Akın Fen Lisesi’nden mezun olanları arasında tıp fakültesine giden çok sayıda öğrenci olduğunu öğrendiğini belirten Topal; “Burdur’u tercih etmemde bu etkili oldu. Tıp fakültesini kazanıp doktor olmak istiyorum. Doktor olduktan sonra köyüme ve tüm insanlara yardımcı olmak istiyorum” diye konuştu.

Özge Topal’ın babası Nevzat Topal da kızının özellikle yaz aylarında, kahvehane kalabalık olduğu zamanlarda günlük ortalama 5 saat kendisine yardım ettiğini anlattı.

Kızının TEOG’daki başarısının kendilerini çok mutlu ettiğine değinen Topal, “Kızım Fen Lisesini kazandı ve hayali doktor olmak. İnşallah üniversitede başarılı olur ve tıp fakültesini kazanır. Ailemizde avukat, öğretmen gibi meslek gruplarından insanlar var. İnşallah Özge de doktor olarak onların arasında olacak.” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …