Salı , Mart 19 2024

Özel Fethiye Ankara’daydı

Özel Fethiye Eğitim Kurumları Gezi, Tanıtım ve Turizm Kulübü tarafından organize edilen Ankara okul gezisi çok renkli geçti. 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde Ankara iline düzenlenen geziye 6 öğretmen ile okulun 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Birlik ve beraberliğin neşeli saatlere dönüştüğü bu gezide öğrenciler Ankara’nın Cumhuriyet Tarihi güzelliklerini gezerek moral depoladılar.

12-14 Ekim 2018 tarihlerinde yapılan gezide önce Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı I. ve II. Meclis’i ziyaret edildi. Burada ki müzeleri öğretmenleri eşliğinde gezen öğrenciler bir kez daha o yılları hatırladılar. Daha sonra Anadolu Medeniyetler Müzesini ve Rahmi Koç müzesini gezdiler. Özel Fethiye Eğitim Kurumları öğretmen ve öğrencileri 13 Ekim Cumartesi günü Anıtkabir’de Atanın mozalesine çelenk koyup saygı duruşunda bulundular. Atasına olan saygı ve özlemlerini bir kez daha belirttiler. Öğrenciler rehberler eşliğinde daha sonra Anıtkabir’in bölümlerini gezdi.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları öğretmen ve öğrencileri akşam da ODTÜ’de gerçekleştirilen “Anadolu Ateşinin” muhteşem gösterisini izlediler. Anadolu Ateşi’nin 2 saat süren performansını heyecanla izleyen öğrenciler unutulmaz bir akşam yaşadılar.

Gezi boyunca bolca fotoğraf çeken öğrencilerimiz çok eğlenceli, güzel ve unutulmaz anlar yaşadılar. Gezi boyunca da gezdikleri yerlerin hem sosyal ve kültürel yapısı hem de coğrafi özellikleri hakkında öğretmenleri tarafından bilgilendirilerek öğrendikleri konuları pekiştirme fırsatını da yakaladılar.

About egegazetesi

Check Also

Karaca, Bozyer ve Esenköy’deydi

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Bozyer Mahallesinde vatandaşlarla bir …