Cumartesi , Nisan 20 2024

Otizm Farkındalık Günü Kutlandı

Fethiye’de ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi (FBKM) önünde düzenlenen programda otizmli çocuklar müzik eşliğinde bir yandan eğlenirken diğer bir yandan ellerini boyayarak beyaz bir beze el izlerini bıraktı.

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Fethiye Evi Gönüllüleri, Özel Nursel Özdemir, Özel Saygın ve Özel Başaran rehabilitasyon merkezileri işbirliğinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi (FBKM) önünde bir etkinlik düzenlendi. Programda eğitim gören otizmli öğrenciler, şarkılar söyleyip, dans ederek “Biz de varız, bizleri fark edin” mesajı verdiler. FBKM önünde düzenlenen etkinlikler boyunca dans, şarkılar söyleme, ellerini boyayarak beyaz bir beze el izlerini bırakma, farkındalık gününü temsilen mavi balon dağıtımı yapıldı.

Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu ve aynı zamanda emekli öğretmen olan Nesrin Saatcı, “Beni sadece engelliler ve kadın hareketleri ile eğitimin olduğu yerde ben varım. Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Down Farkındalık günü etkinliğimizi Fethiyeevinde yapıyoruz. Otizm Farkındalık Gününü de FBKM’de yapalım dedik. Özel Nursel Özdemir, Özel Saygın ve Özel Başaranda eğitim gören otizmi öğrenciler çok güzel gösteriler yaptılar. O yüzden öğretmenlerini ve okul idarecilerini çok çok önemsiyorum. Özel çocuklarımızla uğraşmak kolay değil ama onlara o kadar güzel şeyler katıyorlar ki ailelerin yüzlerinin gülümsemesine, çocukların farkındalıklarını, öğretmenlerinin özverilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz fakındayız, Fethiye Belediyesi olarak, kadınlar olarak, Fethiye olarak farkındayız. Lütfen farkındalık yaratalım, hep birlikte olalım” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …