Perşembe , Mart 28 2024

Osman Gürün Tekrar Aday Oldu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belirlendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mart 2019’da Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimi aday gösterecek merak konusu olurken, dün CHP Genel Merkezinden mevcut başkan Dr. Osman Gürün’le yola devam edileceği yönünde bilgi geldi. CHP Muğla eski Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Tekirdağ  Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter olarak görev yapan Oral Karakaya ve İddialı isim Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon vardı. Şimdi gözler Kocadon’a çevrildi. Bağımsız mı, Yoksa AK Parti, MHP’nin ortak adayı olarak mı siyasete devam edecek önümüzdeki günlerde belirlenecek. Osman Gürün’ün aday olması ile Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın adaylığının da zora düştüğü görüşünü güçlendirdi. Hal böyle olunca güç birliği yapılarak Mehmet Kocadon, Ali Acar, Behçet Saatcı üçü bir arada birleşme sağlaması muhtemel görünüyor.   

Dün öğle saatlerinde CHP’nin  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanın  da belirlendiği bilgisi açıklandı.

CHP Mart 2019’da Muğla’da büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimi aday gösterecek merak konusu olurken, CHP mevcut başkan Osman Gürün‘le yola devam edileceği kulislerden sızdı. Muğla tekrar Dr. Osman Gürün’e teslim edilecek. Şimdi bu durumda Başkan Gürün’ün ilçe belediyelerde beraber çalışabileceği kişileri belirlemesi ve genel merkeze tavsiye şeklinde bir liste yollayacağı belirtiliyor.

CHP il ve ilçe örgütlerine gönderdiği genelgede, CHP’de yerel seçim takvimi işlerken en çok merak edilen adaylar arasında CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı konusuydu.  CHP Muğla eski Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamıştı. CHP’nin Muğla’da değişimden yana olduğu. Bunun için CHP’nin Osman Gürün‘le yola devam etmeyeceği, halen Tekirdağ  Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter olarak görev yapan Oral Karakaya‘yı aday  göstereceği dile getiriliyor. Ama CHP maceraya gerek duymayarak ustanın ismini açıkladı. Seçim öncesi adaylık sorunu son bulmuş oldu. Şimdi sıkıntılı süreç ne olur?. Seçilemeyen diğer adaylardan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ne yapacak. Her fırsatta ben adayım diyordu, “Ben önce CHP’liyim. Partimin aday adaylığı sürecinde söz genel merkezin diyordu. Genel Merkez sözünü ve kararını Dr. Osman Gürün tarafında kullandı. Kocadon, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ziyaretine geldiğinde çok manalı bir söz ortaya atılmıştı. “Kartlar yeniden karılır” Bu kartlar nasıl karılabilir?,,, Duyumlar ve konuşmalara bakılırsa Kocadon her halde aday, nasıl mı?. En kötü ihtimalle Bağımsız aday. En iyi şekilde Ak Parti ve MHP’nin ortak adayı. İşte o zaman kartlar yeniden karılmaya başlanır. Dengeler değişir mi?. Olabilir. Kocadon,  Ali Acar, Behçet Saatcı üçü bir arada olduklarını Muğla ili içindeki herkesim biliyor. Bu durumun bastırılabilinmesi için Pazartesi günü Kocadon Ankara’ya çağrıldı. Genel merkeze gidecek olan Kocadon’a ne teklif edilecek?. Buradaki durum resmi açıklama ile gün yüzüne çıkacak. Osman Gürün’ün aday olması ile Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın adaylığının da zora düştüğü görüşünü güçlendirdi. Hal böyle olunca güç birliği yapılarak Mehmet Kocadon üzerinde birleşme sağlanması muhtemel görünüyor.  Belki de bu üç isim bir çember oluşturabilir. İşte bu yazının başlangıcı ama tamamı resmi açıklamadan ve pazartesi gününden sonra gelecek. Bu günlük budar.

 

 

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …