Salı , Mart 19 2024

Ölümle Yaşam Arasındaki Mücadele

Çin’den tatil amaçlı geldiği Fethiye’de yamaç paraşütü sırasında beton zemine çakılan Zhang Mo, kaza sonrası yoğun müdahale ve tedavi sonucu derin koma halinden çıkarak hayata döndü. Yaklaşık 1 ay önce geçirdiği paraşüt kazası sonrası beton zemine çakılan Zhang Mo, ağır yaralı olarak Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne getirildi. Kafatası tabanı parçalanmış olarak hastaneye getirilmesinin ardından yapılan muayene ve tetkikler sonucu kafa travmasına bağlı olarak beynin birçok yerinde kanamalar, yüz ve bacak bölgesinde kırıklar tespit edildi.

Durumunun ağır olması nedeniyle Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emrah Akartuna tarafından acilen ameliyata alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr. Emrah Akartuna:

“Hastaneye getirildiğinde hastamızın durumu oldukça kritikti. Bacak ve yüz kırıklarının yanı sıra kafatası tabanı parçalanmış ve birçok yerinde beyin kanaması mevcuttu. İvedi bir şekilde hastamızı ameliyata aldık. Hastamızın sol taraf kafatasını komple çıkartıp kanamalar durduruldu, yırtılmalar onarıldı. Çıkartılan kafatası batına yerleştirildi. Başarılı geçen operasyonun ardından Zhang Mo, yoğun bakım ünitesine alındı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi ve takip süresi 3 hafta boyunca devam etti. Bu süreç sonrasında solunum cihazından ayırarak akciğer enfeksiyonları tedavi edildi. Uzun süren yoğun bakım tedavisinin ardından, batına yerleştirilen kafatası tekrar rekonstrükte edildi.” dedi.

Bacak kırıklarına müdahale eden Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. Tanzer Gürcü “Hastamızın sol bacağında 3 bölgede kırıklar vardı. Hastamızın kırık biyolojisine en uygun köprü plaklama tekniğini kullandık. Böylece 3 küçük kesiden 3 kırığı tespite edebildik.” dedi.

Uzunca bir süre yoğun bakım tedavisinin ardından servise çıkarılan Zhang Mo, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesindeki tedavisinin ardından ayağa kalkabiliyor, yürüyor ve konuşabiliyordu.

Geçirdiği kaza sonrası hayatta kalması bile mucize olan Zhang Mo, yoğun müdahalelerin ardından 1 ay sonunda hastaneden şifa ile taburcu oldu. Zorlu olan bu süreçte bir an olsun eşi ve annesi yanından ayrılmadı. Anne XU-Ying, oğluna 2. bir yaşama şansı verdikleri için Esnaf Hastanesi hekimlerine, sağlık görevlilerine, turizm ekibine herkese minnettarlığını dile getirirken duygu dolu anlar yaşandı.

Eşi Li-nan: “Geçirdiği kaza sonrası eşimin tekrar hayata dönmesi gerçekten bir mucizeydi. Esnaf Hastanesi’ne minnettarım. Eşimin hayatına dokunan herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi iletmek istiyorum” diyerek açıklamalarına şöyle devam etti:

Yoğun Bakım Ünitesinde kaldığımız süresince, yardım ve ilgilerini eksik etmeyen Anestezi Doktorlarına Uzm.Dr. UMUR DERE, Uzm.Dr. ERSİN UYSALLAR, Uzm.Dr.FERİDUN KARADAĞ ve ameliyat sonrası yoğun süreç sırasında sürekli olarak bize bilgi veren ve eşime iyi davranan, ilk müdahaleyi yapan Esnaf Hastanesi doktorlarına içten teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

Büyük ve başarılı ameliyatlar sonrasında , eşim Zhang MO’yu hayata döndüren Beyin Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.EMRAH AKARTUNA’ya, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.TANZER GÜRCÜ’ye, Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.BARIŞ GÜRCÜ’ye, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.RIZA İNAN KOCAARSLAN’a, Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.BARAN Cengiz’e, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Erhan Çetin’e  şükranlarımı sunuyorum.

Yoğun Bakım Ünitesi’nde ve serviste, melekler gibi bakım ve ilgililerini esirgemeyen Hemşireler’e (Nurcan Yolcu, Tuba Çetin, Elif Solak,Nazmiye Koca, Perihan Yaşar, Zatinur Dirmilli, Betül Ekiz, Simge Karcı, Asya Bilici, Dilara Derkut, İrem Duran, Enes Yıldırım, Mine Çam),Yoğun Bakım Tıbbi Sekreterine, Fizik tedavi ünitesindeki tüm sağlık personellerine, tedavi sürecinde iyi kalpli ve yardım sever kişilere (Umut Sarı,Emel Kendirli,Batuhan Kortan,Yasin Kahraman,Mihaela Pazar) sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu isimleri hep minnetle anımsayacağım. Kaldığımız 1 aylık süreçte kendi ülkemizin sıcaklığını hissettiren, tecrübe ve başarılarıyla eşimi hayata bağlayan Esnaf Hastanesi’ne minnettarım.”dedi.

1 aylık süreç sonrası sağlığına kavuşan Zhang Mo, son kontrollerinin ardından ülkesine dönüş yaptı.

About egegazetesi

Check Also

Karaca, Bozyer ve Esenköy’deydi

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Bozyer Mahallesinde vatandaşlarla bir …