Cuma , Nisan 19 2024

ÖLDÜ SANIP SAATLERCE ARADILAR

Fethiye’de Babadağ’dan yamaç paraşütüyle ile havalandıktan sonra yedek paraşütüyle ormanlık alan düşerken görülen Ukrayna uyruklu 28 yaşındaki Anastasia Karpinska, yaklaşık 3 saat süren aramanın sonunda otelinde bulundu.

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’ne Ukrayna’dan eğitim uçuşu için gelen Anastasia Karpinska, arkadaşı Alex Denisov ile birlikte dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’ın 1900 metre pistine çıktı.

Karpinska ve Denisov yamaç paraşütüyle arka arkaya single (tekli) atlayış yaptı. Kalkışın ardından Denisov, havada paraşütün kontrolünü kaybeden Karpinska’yı yedek paraşütü açmış vaziyette düşerken gördü.

Babadağ’ın Güneydoğu yamacında Karpinska’yı gözden kaybeden Denisov, Belceğiz Plajı’na inerek Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı’ndan yardım istedi.

Denisov, arkadaşı  Karpinska’yla cep telefonu ve telsizle iletişim kuramayınca bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sevk edildi.

Denisov’uda yanlarına alan ekipler Babadağ 1900 metre pistine çıkarak arama çalışmasına başladı. Babadağ eteklerinde 3 saat boyunca Karpinska’yı arayan ekipler, Seydikemer’in Minare Mahallesi’ne ulaştı. UMKE ekipleri aramaya çalışması yaparken, bölgeye İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri de sevk edildi. Karpinska Ölüdeniz Mahallesi’ndeki oteline ulaşınca rahat bir nefes alan Denisov ve kurtarma ekipleri çalışmalara son verdi.

Karpinska’nın yedek paraşütle Babadağ ile Mendos Dağı arasındaki 1100 rakımlı ormanlık alana düştüğü ancak yara almadığı anlaşıldı.

Cep telefonun şarjı biten Karpinska’nın 1 saatlik yürüyüşün ardından Babadağ yoluna ulaştığı ve bir paraşüt firmasına ait minibüsle Ölüdeniz’e geldiği belirlendi.

Sağlık durumu iyi olan Karpinska’nın eğitim uçuşlarına devam edeceği belirtildi. UMKE ekibi de oteldeki Karpinska’yı ziyaret etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …