Perşembe , Nisan 25 2024

Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

 

Karaca, “Büyükşehir Belediyesi Ovacık, Hisarönü ve Ölüdeniz bölgesinde 100 milyon TL’lik yatırım yapacak” Fethiye Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Alim Karaca başkanlığında yapıldı. İkisi gündem dışı olmak üzere 13 gündem maddesinin tamamı oy birliği ile geçti. Başkan Karaca, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ovacık ve Hisarönü’nün alt yapısı için 100 milyonluk bir yatırım yapacağının altını çizdi. Başkan Alim Karaca ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Bankası’ndan çektiği 900 milyon TL kredinin, 350 milyon TL’sinin  Fethiye’de yatırım yapılması için gerekli görüşmelerin yapıldığını ifade etti.

Fethiye Belediyesi Facebook hesabından canlı verilen belediye meclis toplantısında 13 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin 7. maddesinde Plan ve Proje Müdürlüğü’nün, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Plan ve Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’nın 02/04/2019 tarih ve E.748/5514 sayılı yazısına istinaden; İlçemiz, Ovacık Mahallesi, Mektepyanı Mevkii, ilgi yazı ekinde koordinatları gönderilen 1/1000 ölçekli Ovacık Hisarönü Uygulama İmar Planında “Park Alanı” tanımlı alan üzerinde “Terfi Merkezi (Atıksu Pompa İstasyonu)” kurulması planlandığından, gerekli izinlerin verilmesi talebine ilişkin Meclise havaleli 17/05/2019 tarih ve 1350  sayılı gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Karaca, “Gizli saklıyla işimiz yok”

Başkan Karaca bu konu hakkında düşüncelerini aktardı. Ölüdeniz, Ovacık ve Hisarönü bölgesine 65 milyon TL değil, 100 milyon TL’lik bir yatırım yapacağını söyledi. Karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün ile yaptığımız görüşmeler sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Bankası’ndan çektiği 900 milyon TL kredinin 350 milyon TL’si Fethiye’ye aktarılacak. Sayın Başkana teşekkür ediyoruz. Bu yatırımlar ile Fethiye’mizin temel sorunlarının büyük bir kısmını çözmüş olacağız. Fethiye Belediyesi olarak bizim gizli işlerle işimiz yok. Her şeyimiz şeffaf. Bayramdan sonra Belediyemizle ilgili genel bir basın açıklaması düzenleyeceğiz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …