Perşembe , Nisan 18 2024

OKUL BAHÇELERİNDE DÜĞÜNLERE İZİN ÇIKTI…

15 Temmuz darbe girişimi saldırısı sonrası OHAL nedeni ile yasaklanan okul önlerinde düğün yasağı Vali Amir Çiçek tarafından tüm sorumluluk muhtarlara verilerek serbest hale geldi.

Geçtiğimiz yıl okul bahçelerinde yapılan düğünler  OHAL nedeni ile yasaklanmıştı. Özellikle mahallelerde düğün salonu olmaması yüzünden vatandaşlar yoğun bir çile çekmişti. Fethiye Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret ederek, mahallelerdeki okulların bahçelerinde yeniden nişan ve düğün gibi törenlerin yapılmasını istediler. Muhtarlar bu konuda sorumluluk alabileceklerini de söylediler. Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, Muğla Valisi Amir Çiçek’in talebi yerinde bulduğunu, bu konuda muhtarlara yetki verildiğini söyledi.

Fethiye Muhtarlar Derneğinin girişimleri ile artık okul bahçelerinde nişan ve düğün törenleri yapılabilecek. Muhtarlar Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret ederek okul bahçelerinde düğün yapılabilmesi talebini ilettiler.               Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü sorumluluğun muhtarlarda olmak üzere Vali Amir Çiçek’in halkın bu talebini kabul ettiğini belirterek Vali Amir Çiçek’e teşekkür etti. Canözü, “Geçen sene okulların bahçelerinde düğün olmaması yönünde bir yasaklama gelmişti. Bu yasaklama ülkemizde 15 Temmuz tarihinden sonra başlayan OHAL’den dolayı kaynaklanıyordu.O süreçten sonra okulların önlerinde vatandaşlarımız düğünlerini yapamıyordu. Bununla birlikte halkımız ciddi anamda mağduriyet yaşıyordu. İlçemizde düğün salonu sıkıntısının olmasının yanında, her vatandaşımız da 8 ile 10 bin lira bir düğün salonuna para veremez. Fethiye Muhtarlar Derneği olarak bu konu ile ilgili Muğla Valimiz Amir Çiçek’e bir müracaatta bulunduk. İlçemizde bu konuda yaşadığımız sıkıntıyı ve vatandaşlarımızın taleplerini ilettik. Valimiz Amir Çiçek’de bu talebimizi yerinde buldu ve sağ olsunlar tüm yetkiyi muhtarlara vererek okulların önünde düğün yapılmasına izin verdi” dedi.

SORUMLULUK MUHTARLARDA

Muğla Valimiz Amir Çiçek, “Madem ki vatandaşlarımız bu konuda mağdur, bizde bu konuyu çözmeliyiz” diyerek tüm mesuliyeti ve sorumluluğu mahalle muhtarlarına vererek okulların önünde düğün yapmaya izin verdi diyen Canözü, “ Bizde vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Düğünlerde ricamız silah sıkma, alkol alma ve herhangi bir taşkınlık yapılmaması konusunda vatandaşlarımızdan yardım ve anlayış bekliyoruz. Normal hayatta ihtiyaç olan bu konu hakkında vatandaşımızla el ele verirsek, bu konuda sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Düğün veya nişan yapmak isteyen vatandaşlarımızda mahalle muhtarlarına giderek rezervasyonlarını yapabilirler” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …