Perşembe , Nisan 25 2024

Öğrenciler Ölüdeniz’e Hayran Kaldı


İçişleri Bakanlığınca uygulamaya konulan “Biz Anadolu’yuz Projesi”  çerçevesinde Fethiye’de misafir edilen öğrenciler, Fethiye Limanında gezi yaparken Kayaköy ve Ölüdeniz’i de gezdiler. Ağrı’dan gelen öğrenciler Ölüdeniz’e hayran kaldılar. Öğrenciler ayakkabılarını çıkarıp denize de girdiler.

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen “Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında Ağrı’dan Fethiye’ye gelen 50 öğrenci, Fethiye’nin tarihi ve turistik yerlerini gezerken Ölüdeniz’e hayran kaldılar. Gezerek ve görerek Anadolu’nun farklı kültürlerini tanıyan öğrenciler, Fethiye’den ayrılmak istemediklerini de söylediler. İçişleri Bakanlığınca uygulamaya konulan proje çerçevesinde Fethiye’de misafir edilen öğrenciler, Fethiye Sahil Bandı’nın yanı sıra liman gezisi, Şehitler Anıtı ziyareti yaptılar. Öğrenciler daha sonra Kayaköy’ü gezip burada halaylar çektiler. Ölüdeniz’e geçen öğrenciler Ölüdeniz’de bol bol fotoğraf çektiler. Öğrenciler, ayakkabılarını çıkarıp denizin kıyısında su içinde yine halay çekip sevinçten zıpladılar. Öğrenciler Fethiye ve çevresine hayran kaldıklarını belirtip; ”İnanın, buradan gitmek istemiyoruz. Ölüdeniz çok güzel. Kayaköy’ün hikayesi de unutulmayacak” ifadelerini kullandılar.
”420 ÖĞRENCİ DAHA AĞIRLAYACAĞIZ”

Doğu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden belirlenen 21 ilden 15 yaş ve altı okul çağında olan 50.000 katılımcıya ülkemizin farklı şehirleri ziyaret ettirilerek iller arası kardeşlik köprüsü kurulması, ortak kültürel değerlerin paylaşılması hedeflenen “Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında Fethiye’de dönem dönem ağırlanacak 470 öğrencinin ilk kafilesi olan 50 öğrenci, Fethiye’ye hayran kaldı.
Fethiye’ye gelen öğrencilerin mutlu ayrıldığını ifade eden Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Biz Anadolu’yuz Projesi kapsamında Fethiye’ye gelen misafir öğrencilerimiz Fethiye’yi gezdiler. Öğrencilerimiz ilk defa uçağa binmişler ve ilk defa deniz görmüşler. O yüzden çok mutlulardı. Onları böyle mutlu görmek bizleri de çok mutlu etti. İlk planda 50’si öğrenci 68 kişilik kafile Fethiye ve çevresinde 3 gün misafir edildi. Bu proje ile 470 misafir öğrenciyi bölgemizde değişik zamanlarda ağırlayacağız. Destek olan başta Fethiye Belediyemiz olmak üzere tüm Oda ve STK’larımız ile kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …