Cuma , Nisan 19 2024

Öğrenci Belgesel Film Ödülleri Verildi

20/21 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen Fethiye Belgesel Günleri’nde, öğrencilerin çekmiş olduğu kısa belgesel filmler ödüllendirildi. 2018 II. Fethiye Belgesel Günleri kapsamında düzenlenen “Öğrenci Belgesel Filmleri yarışması” sonuçlandı. Fethiye Belgesel Günleri’nin bu yılki teması “Kadın”  olarak belirlenmişti.

Bu konuda duyarlılık oluşturmak ve gençlerin de konuya dahil olması için bir yarışma düzenlendi. Öğrencilere yönelik kadın temalı bu belgesel yarışmasına, gençler büyük ilgi gösterdiler ve çok değerli katılım sağladılar.

20 Nisan 2018 günü Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde öğrenci filmlerinin gösterimi yapıldı. Filmleri değerlendiren Seçici Kurul, üç filmi ödül için seçti. Gençlere verilen ödüller oldukça anlamlıydı. Seçilen filmlere ödül olarak birer adet kamera ve Nutuk kitabı verildi. Bu ödülün yanında, yarışmaya katılan her film için bir ‘belgesel’ kitabı ve bu filmlerde görev alan bütün gençlere teşekkür belgesi sunuldu.

Gençlerin filmleri izleyiciler tarafından çok büyük beğeni topladı. İzleme sonrasında, ülkemizde yaşanan kadınla ilgili pek çok sorunun bir “genç” sorunun olmadığı, “yetişkin” sorunu olduğu konusunda bir görüş birliği oluştu. Öğrenci gençlerin belgesel filmleri gelecek için umut verici oldu.

Seçici kurul, günümüzde sürekli “yarışmak” zorunda kalan gençlerin bu sorununa duyarlık örneği göstererek ödül alan filmleri “Birinci, ikinci, üçüncü” gibi sıralamayıp, üç filme de eşit ödülü vermeyi yeğledi

Belgesel Günleri’ni düzenleyen Ortaklar Öğretmen Okullular/Adabelenliler Derneği Fethiye Temsilciliği, etkinliği ve yarışmaları sürekli kılacaklarını bildirdi.

Ödül alan filmler,

MEYUS  (süre 5 dk) ;

Yönetmen-Kurgu- Kameraman: Batuhan Çoban

Senaryo;     Kübra Değirmenci

Reji;           Ayşenur Pekel- Damla Yavuz

Kostüm;     Seda Konuk

Oyuncular;  Kübra Değirmenci- Suhan Fidan

Işık;            Koray Çat

Okul;  Göcek Anadolu Lisesi

 

KESİN KADINDIR  ( süre5 dk);

Yönetmen: Aksu Nartur

Ekip;  Yiğit Atlıhan- Zeynep Çelikbaş- Alican Vincent Bekar

Okul; Özel  Hatem   Okulları

 

O BİR KADIN ( süre 3 dk);

Yönetmen: Ali Fırat Kaya,    Yardımcı Yön. Sude Ece Öztürk

Senaryo;    Sude Ece Öztürk

Görüntü Yönetmeni; Berkant KeithTahancı,

Kurgu:         Ali Fırat Kaya

Makyaj:      Selin Batı- Beyza Ekinci

Oyuncular;  Esmagül Çil- Işıl Gülşah Gür- Dila Pehlivan- Sude Görgün- Zeliha Ülker-

Merve Gizem Gökmen

Seslendirme: Tutku Sina Özay- Emin Küçükduran- Mustafa Tolga Yiğit- Berkehan Kılıç-

Özgür Kaya-  Berkant KeithTahancı- Furkan Saraçoğlu

Okul; Fethiye Anadolu Lisesi

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …