Cumartesi , Nisan 20 2024

Oda-Üye Buluşmaları Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının 4 Nolu Elektrik Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Grubunda yer alan üyeleri Oda Yönetimi ile bir araya geldi. Toplantıda Oda Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile Genel Sekreter Vekili ve Hukuk Müşaviri Av.Ezgi Kullukçu tarafından Oda işleyiş sistemine ilişkin bilgi verildi, üyelerin soruları cevaplandı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının 4 Nolu Elektrik Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Grubunda yer alan üyeler 17 Temmuz Salı günü FTSO yöneticileri ile bir araya geldi. FTSO Hizmet Binası Likya Salonunda yapılan toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı oda ve odanın bağlı ortaklığı Fethiye Güç Birliği Ltd. Şti.nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter Vekili ve Hukuk Müşaviri Av.Ezgi Kullukçu da Odaca verilen hizmetler, odanın görev ve yetkileri hakkında bilgi vererek üyelerin sorularını cevapladı. Toplantıya Yönetim Kurulu Üyesi ve 4 Nolu Meslek Komite üyesi Halil İbrahim Öztürk, 4 Nolu Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Erol Aksoy ve Ali Çelik, 4 nolu Meslek Komitesi üyesi Önder Şahin de katıldı

Oda-Üye buluşmasının açılış konuşmasını yapan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, paylaşımcı ve hesap verebilen yönetim vurgusu yaptı. Göreve geldikleri günden beri yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Çıralı, “İlk olarak KOBİ Nefes Kredi ile ilgili çalışma yaptık. Odamızın parasının bir kısmını bankalara teminat olarak vererek üyelerimizin düşük faizli kredi kullanmasını sağladık” dedi.

BABADAĞ’DA FGB SÜRE UZATIMINI ALDI

Çıralı, üyelerin en çok merak ettiği konu olan Babadağ Teleferik Projesi ile ilgili de detaylı bilgi verdi. Çıralı, “Daha önceki yönetimin söylediği gibi hiçbir şey bitmiş değil. Daha teleferiğin kurulumuna başlanmadı. İki telesiyej hattından birinin yapımı tamamlandı. Diğeri de bitmek üzere. Pistler yenilendi. 1900 metrede 3 tane pistimiz oldu. Yatırımcı bugüne kadar 9 milyon 700 bin liralık yatırım yaptı. Orman Müdürlüğüne süre uzatımı için başvurmuştuk. Başvurumuz onaylandı. 2040 yılına kadar Babadağ’ın işletim hakkını almış olduk. Teleferiğin ana kalkış istasyonunda yer değişikliği yapıldı. Teleferik, Ölüdeniz’i gören Seyir Tepesinden başlayacak” diye konuştu. Çıralı, Dünya Hava Oyunlarının 2020 yılında Babadağ’da yapılacak olacağını ifade ederek, bu organizasyonun Fethiye’nin tanıtımında çok etkili olacağını vurguladı.

Çıralı, yönetime geldikleri kısa süre içerisinde üzerinde çalıştıkları konulardan birinin de Uzak Doğu’ya yönelik tanıtımlar olduğunu kaydetti. Çıralı, geçtiğimiz haftalarda Çinin sosyal medya fenomenlerinden oluşan bir ekibin Fethiye’de misafir edildiğini belirtti.

38 MECLİS ÜYESİNDE BİR FARKIM YOK

Paylaşımcı olmak yönünde verdikleri sözün her zaman arkasında olacaklarını ifade eden Osman Çıralı, “Biz paylaşımcı, şeffaf, hesap verebilen bir yönetim olmak için söz verdik. Seçilen 38 meclis üyesinden benim bir fakım yok. Her zaman her yerde istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Odamızın üzerinde çalışmasını istediği bir konu varsa komite üyeleriniz aracılığı ile Yönetim Kuruluna iletebilirsiniz” sözlerini kaydetti.

KRUVAZİYER VE KÖRFEZİN TEMİZLENMESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Üyeler Çıralı’ya kruvaziyer liman projesinin son durumunu da sordu. Odanın bir icra makamı değil; rica makamı olduğunu vurgulayan Çıralı, “Biz Oda olarak bir fizibilite raporu hazırlamıştık. Bunu da ilgili makamlara sunduk. Geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanımız ziyaretimize geldi. Körfezin temizlenmesi ile ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini, temizliğin yapılmasının ardından kruvaziyer liman için ihaleye çıkılacağını belirtti” diye konuştu.

TRAFİKTE SORUN AYNI, ÇÖZÜM AYNI

Üyeler Osman Çıralı ile Fethiye merkez trafiğinde yaşanan otopark sorununu da iletti. Çıralı, konunun geçtiğimiz ay Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunda Büyükşehir ve ilçe belediyesinden yetkililerin katılımı ile ele alındığını ifade etti. “Sorun aynı, çözüm aynı” diye Çıralı, esnafın ve çalışanlarının araçlarının tüm gün çarşı merkezde park halinde bıraktığı için müşterilerin ve diğer kişilerin araç park yeri bulmakta zorlandığını belirtti. Çıralı, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından müze müdürlüğünün arkasına otopark yapılacağı bilgisini de katılımcılarla paylaştı.

Çıralı’nın konuşmasının ardından Oda Genel Sekreter Vekili ve Odanın Hukuk Müşaviri Av.Ezgi Kullukçu, Odanın yasal yapısı, hizmetleri ile görev ve yetkileri hakkında 4 Nolu Meslek Grubu üyelerine bilgi verdi. Kullukçu üyelerin tüketici şikayetlerine  ilişkin sorularını da cevapladı ve katılımcıların kendi sektörlerinde yaşadığı sorunları alarak, bunlara yönelik çalışmalar yapılacağını kaydetti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …