Salı , Nisan 23 2024

MÜSİAD FETHİYE’DEN FTSO’YA DAVET

Kuruluşunun ardından genel kurul yaparak yeni yönetimini belirleyen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Fethiye Şubesi, 21-24 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan MÜSİAD EXPO’ya davet etmek amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Fethiye Şubesinin kurucu başkanı olan ve yakın zamanda yapılan genel kurulda da üyelerin desteği ile başkan seçilen Kemal Tufan, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Burhanettin Tuna, Mehmet Atlı, Mustafa Dişdiş, Serdar Korucu ve Abdullah Güldür, 8 Kasım Perşembe günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Erdem ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tufan’ı ziyaret etti.

Babadağ Teleferik Projesi, 2020 FAI Dünya Hava Oyunları gibi bölgenin sosyo-ekonomik durumuna dair konuların ele alındığı görüşmede, MÜSİAD Şube Başkanı Kemal Tufan, FTSO yöneticilerini 21-24 Kasım günlerinde CNR EXPO İstanbul’da düzenlenecek MÜSİAD EXPO’ya davet etti. Bu yıl 17’incisi düzenlenen MÜSİAD EXPO hakkında bilgi veren Kemal Tufan, “MÜSİAD EXPO diğer fuarların aksine tek bir alanla sınırlı değil; gıdadan savunma sanayine, belediyelerden STK’lara kadar çok farklı alanlarda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar bu EXPO’da yer alabiliyor. Bugün Albayraklar tarafından üretilen insansız hava aracı ilk önce MÜSİAD EXPO’da tanıtılmış bir üretimdir. Buna benzer pek çok örnek var. MÜSİAD EXPO, bu tur ilklere ev sahipliği yapması bakımından da ülkemiz için önemli bir fuar. Sizleri de MÜSİAD EXPO’da görmekten memnuniyet duyarız” dedi.

2023 için koyulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine yönelik en kritik zirvelerden biri olan 17. MÜSİAD EXPO’ya katılım başvurusu yapan yabancı yatırımcı sayısında bu yıl rekor sayıya ulaşıldığını kaydeden Kemal Tufan; “Dünyada ticaret doğuya kayıyor çünkü gelecek, nüfus ve üretim yoğunluğu olan ülkelerin olacak. Türkiye ticaret savaşları içinden hep kazançlı çıkacak çok önemli değerlere sahip. Yapmamız gereken tüketim ekonomisinden uzaklaşıp, üretim ekonomisine yönelmek. 17. MÜSİAD EXPO’nun hedefi de fikir ve hedeflerini hayata geçirmek isteyen yerli ve yabancı iş adamlarını bir iş platformunda bir araya getirmek ve Türkiye’nin ticari hacmini artırmak. 2023 için koyulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine yönelik en kritik zirvelerden biri olan MÜSİAD EXPO, potansiyel ihracat ilişkilerinin kurulacağı önemli bir iş platformu oluşturacak” diye konuştu. Kemal Tufan, Babadağ Teleferik Projesi ve Fethiye için yapılacak diğer projelerde işbirliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

MÜSİAD Fethiye Şubesi Yönetimine ziyaretleri ve davetleri için teşekkür eden FTSO Başkanı Osman Çıralı, MÜSİAD Fethiye Şubesinin kuruluşunda yer alan, ardından yapılan genel kurulda üyelerin desteği ile yönetim kuruluna seçilen iş adamlarını tebrik etti. Çıralı, programlarının müsait olması halinde fuara katılacaklarını, Fethiye’den katılan kurum veya kuruluş olması halinde de bölgenin tanıtımı için, materyal desteği verebileceklerini kaydetti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …