Cuma , Nisan 19 2024

Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra mazbatalarını alan muhtarlar ilk toplantısını gerçekleştirdiler.  Toplantıya Fethiye Belediyesinin yeni başkanı Alim Karaca’da katıldı. Fethiye’deki 41 mahalle muhtarı ile yapılan tanışma toplantısında konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Çoğu ilden yüksek bir nüfusa sahip olmamıza rağmen ilçe konumundayız” dedi. Fethiye Kaymakamlığı salonunda gerçekleşen toplantıda; Fethiye’nin 41 mahalle muhtarı ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve resmi kurumların müdür ve amirleri sırayla ayağa kalkarak kendilerini tanıttılar.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında  gerçekleşen tanışma toplantısına; Fethiye Jandarma Komutanı  Yarbay Yılmaz Demirelli, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve Fethiye’deki resmi kurumların yöneticileri de katıldı.

Fethiye Kaymakamlığı salonunda gerçekleşen toplantıda; Fethiye’nin 41 mahalle muhtarı ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve resmi kurumların müdür ve amirleri sırayla ayağa kalkarak kendilerini tanıttılar.

Fethiye Belediyesinin yeni  başkanı Alim Karaca kendisine tanıtırken muhtarlardan yoğun alkış aldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Yeni seçilen tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. 5 yıl boyunca sizlerle beraber, herkese eşit hizmet anlayışıyla birlikte Fethiye’mize güzel hizmetler yapacağız. Hepimize başarılı bir 5 yıl diliyorum” dedi. Toplantıda konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye ve mahallelerin sorunlarını bildiklerini, bu sorunları çözme yolunda iş birliği yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kaymakam Şahiner toplantıda “Muhtarlarımızla beraber kurumlarımızda hassasiyetle iş birliği içerisinde çalışmamızı devam ettiriyoruz. Fethiye ilçesi sizlerin de bildiğiniz gibi ülkemizin güzide yerlerinden birisi. Göç alan bir yer. Bu sene aldığımız göç sayısı 158 bin oldu. Bunların dışında 5 bin 500’e yakın çoğunluğu İngiliz olmak üzere burada ikamet eden birçok kişi oldu. Turizm ilçesinde yaşıyoruz. Bunun getirdiği mesuliyetler herkesin sırtında ağır bir yük. Eğitimden sağlığa birçok hizmete kadar yük arttığı için hepimizin sırtında da ağır bir yük var. Çoğu ilden yüksek bir nüfusa sahip olmamıza rağmen ilçe konumundayız. Bunun getirdiği sıkıntıları yaşamaktayız. Birçok personelle güvenliği sağlamaya çalışıyoruz. Diğer ilçelerle karşılaştırdığımızda durumumuz kötü değil. Nüfusu artan bir ilçe ve dışarıdan gelen nüfus olduğu için zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyoruz. Yaz döneminde yaşadığımız en büyük sıkıntı göçmen hareketliliği ama bunun için önlem alıyoruz. İlçemizde emniyet müdürlüğümüzün yerleşiminde bir sıkıntı olmamakla birlikte okullar bölgesinde karakol ihtiyacı vardı. Ölüdeniz bölgesinde karakol ihtiyacımız bitmek üzere. O bölgelerdeki mahalle ve okullarımızın güvenliğini hep beraber sağlamaya çalışacağız. Tabii rakamlara boğmak istemiyorum ama Milli Eğitim hizmetleri anlamında ilçemizde 29 bin kardeşimiz eğitim-öğretim hayatına devam ediyor. Üzümlü bölgemizde okul ihtiyacımız vardı. Yürürlüğe girdi, yapıldı. Teslim almak üzereyiz. Yine okullar bölgesinde mesleki teknik lisesini önümüzdeki aylarda teslim alacağız. Burada en büyük sıkıntımız arsa bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Ama şunu gururla söylemek istiyorum ki milli eğitim müdürümüz başta olmak üzere arkadaşlarımıza canı gönlüden teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde yarışmalar yapıldı. Eğitimde iyi örnek yarışmasının sonucunu size arz edeyim: Muğla genelinde 51 projeyle en fazla proje sunan ilçe ve dereceye, ilk 3’e giren bizim ilçemiz. Bu anlamda arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Siz eğitim öğretim yılı başladıktan itibaren kamera sistemlerinin tamamı tamamlandı. İhtiyacı olan okullara personel görevlendirmesi yaptık. İŞKUR’dan alıp güvenlik görevlisi olarak çalıştırdığımız arkadaşlarımız var. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Başta bağımlılıkla mücadele olmak üzere ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Değerli arkadaşlar bu sonuç kısmı. Önemli olan bununla topyekun mücadele edebilmemiz gerekli. Okul etrafında arkadaşlarımız çok hassas herkesten de hassasiyet bekliyoruz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …