Perşembe , Nisan 25 2024

Muhtarlar Başkan Saatcı’ya Teşekkür Etti

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 2017 yılında Fethiye Belediyesi’nin mahallelere yaptığı ve 2018 yılında yapacağı hizmetleri anlatmak, mahallelerin eksiklerini öğrenmek amacıyla düzenlediği gelenek muhtarlar toplantısı bu yıl da gerçekleşti. Tüm belediye birim amirlerinin katıldığı toplantıda muhtarlar bölgelerine yapılan hizmetten dolayı Başkan Saatcı’ya tek tek teşekkür ettiler. Başkan Saatcı da, yüksek borçları olan, personeller maaşlarını bile ödemekte güçlük çeken belediyeleri işaret ederek, “Biz har vurup harman savuran bir belediye hiç olmadık. Sinekten yağ çıkarıp, mahallelerimize, köylerimize ve beldelerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Yapılan hizmetler slayt gösterisi sunumu ile muhtarlara gösterildi. Fethiye Belediyesi’nin tüm birim amirleri, Başkan Yardımcıları Mete Atay ve Güzide Özkaya ile Başkan Saatcı toplantıda muhtarlarla istişare yaptılar. Muhtarlar taleplerini belirtirken, aynı zamanda yapılan hizmetlere de ayrıca teşekkür ettiler.

“Türkiye’de 1 milyar 130 milyon TL borcu olan belediye var!”

Muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Yılda bir defa gelenek haline getirdik. Görevde kaldığımız süre içerisinde de bunu devam ettireceğiz. 2017’de neler yaptık, 2018’de neler yapacağız bu notları arkadaşlarım slayt gösterisiyle sizlere gösterecekler. Talepleriniz olursa çalışma arkadaşlarım notlarını alacak. Kısaca size ekonomik durumumuzu bir özetliyeyim. Bizim 100 milyon bütçemiz var. Fethiye Belediyesi’nin aylık yaklaşık 5 milyon 500 bin TL sabit gideri var. Nedir bunlar? Personel giderleri, SGK giderleri, mal hizmet alım giderleri, kurumsal vergiler gibi. 5,500 milyonu 12 ile çarptığımız zaman 66 milyon yapıyor. 100 milyondan düş 34 milyon paramız kalıyor geriye! Bütçe kalemimizin 22 milyon TL rekreasyon alanı düzenlemesine gidiyor. Elimizde kalıyor 13 milyon TL. Biz bol keseden atıp, borç batağına düşmüş belediyeler gibi olamayız.  Borçlu belediyeler listesine geçen gün baktım, siyaseten söylemiyorum, yağma hasanın böreği gibi her taraftan yağlar akıyor. 1 milyar 130 milyon TL borcu olan belediye var! Biz har vurup harman savuran bir belediye hiç olmadık. Bir belediyenin tabi ki borcu olacak ama böyle değil! Biz bunu dengeli bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sosyal donatılar konusunda köylerimize bir şeyler yapıyoruz. Yol taleplerinizi yerine getiriyoruz. Sinekten yağ çıkarırsak  ancak bu kadar çıkarılır” diye konuştu.

Canözü, “Bize Bodrum’da Milas’ta ‘Başkanınızın değerini bilin’ diyorlar”

Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü ise, Başkan Saatcı’nın hizmetlerine yorum yapmanın gerek olmadığını kendisini Muğla’nın her ilçesinde sevildiğini söyleyerek, “Muhtarlarla her yıl bir araya gelmesinden dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hizmetler konusunda bir şey söylememe gerek yok sanırım. Hepimiz gördük. Fethiye’de Behçet Saatcı’yı anlatmamıza gerek yok. Bodrum’da, Milas’da, Muğla’daki toplantılara gidiyorum, ‘Belediye Başkanınızın değerini bilin’ diyorlar bize. Bu bir gurur kaynağıdır” şeklinde konuştu.

Mustafa Gizli, “Karaçulha böyle bir hizmet görmedi”

Karaçulha’nın şimdiye kadar böyle bir hizmet almadığını ifade eden Karaçulha Muhtarı Mustafa Gizli, “Karaçulha 44 yıllık bir belediyeydi. Biz bu süreçte doğru dürüst bir hizmet almadık. Geçtiğimiz yıllarda (Büyükşehir yasası öncesinde) Yusuf Çaylı Caddesi’nde kendi evinin önüne asfalt dökülüyor, bakıyorsunuz diğer mahallelere asfalt dökülmüyor. Neden diye soruyoruz? ‘Siz bize oy vermediniz’ diyor. Sayın Belediye Başkanımız Behçet Saatcı sayesinde Karaçulha’da tozlu yol neredeyse kalmadı. Vicdanen rahatım. Belediye Başkanımızın yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu.

Koru Muhtarı Nurettin Göztepe ise, Başkan Saatcı’nın mahallesine yapmış olduğu hizmetlerin memnuniyetini yazdığı şiirle anlattı;
Suya ve güneşe hasret çiçekler gibi

Hizmete susayan Köylerimizde

Eserleriniz boy boy çiçek açıyor

Ne kadar teşekkür etsek azdır Başkanım

Köyümden Köylülerimden selam size

Ne kadar teşekkür etsek azdır ekibinize

Çeşitli işler sürprizler yaptınız hepimize

Selam olsun ekibinize ve size Başkanım

Konuşmaların ardından Sanatçı Ali Tunç tarafından mini bir konser verildi. Başkan Saatcı, kapıda karşıladığı muhtarları, program bitişinde tekrar kapıda uğurladı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …