Perşembe , Mart 28 2024

MUHTARDAN EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

Fethiye’nin Koruköy Mahallesi muhtarı, muhtarlık binasının bir katına kurduğu kütüphane ve bilgisayarlarla öğrencilerin eğitimine katkı sağlıyor.

Koruköy Mahallesi Muhtarı Nurettin Göktepe’den 5 yıl önce bir öğrenci, mahallede internet olmadığını nedeniyle ödevini yapamadığı için yardım istedi. Ödev yapması gereken çocuğa yardım eden Muhtar Göktepe, mahallesindeki sorunu çözmek için muhtarlık binasına kütüphane kurmaya karar verdi.

Kaymakamlığa bağlı Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı’nın da (FETAV) destekleriyle kampanya başlatıldı ve bağış yoluyla ansiklopedi ve kitap toplandı. Hayırseverler de bilgisayar bağışında bulundu.

Mahallede yaşayan bir hayırsever tarafından yeri bağışlanan binanın bir katına kütüphane kuran Göktepe, odaya koyduğu 5 bilgisayara da internet bağlantısı yaptırdı.

Okul sonunda muhtarın kütüphanesine gelen öğrenciler kitap okuyor ve internet üzerinden ödevlerini araştırıyor.

Muhtar Göktepe, yaptığı açıklamada yıllar önce kendisinden yardım isteyen çocuk vesilesiyle Fethiye’de ilk kez mahalle kütüphanesini kurduklarını anlattı.

FETAV’ın da destekleriyle mahalleye bir kütüphane kurduklarını kendilerinden sonra birkaç mahalleye daha kütüphane açıldığını ifade eden Göktepe, “10 çocuktan bir tanesini kazanabilmek benim için büyük bir mutluluktur. Böyle bir işin altında imza attığım için mutluluk duyuyorum. Çocukları içerde ders çalışırken, kitap okurken gördüğüm zaman çok daha fazla mutlu oluyorum. Kütüphanenin giderlerini de kendim karşılıyorum.” dedi.

Göktepe, kütüphanede her türlü ansiklopedinin ve kitabın yer aldığını dile getirdi.

İnternet çağında ansiklopedilerin fazla karıştırılamasa da bilgilerin kütüphanede saklanması ve korunması taraftarı olduğunu belirten Göktepe şöyle konuştu: “Kütüphaneyi açtığımda ‘Bir süre ilgi olur sonra olmazsa… Kapısına kilit vurur muyum’ korkum vardı ama korktuğum olmadı. İlk günkü heyecanla çocuklar kütüphaneye gelmeye devam ediyor. ‘Mahallede internet olmasa öğrenciler ne yapardı’ düşüncesiyle yola çıkmıştık. Burası sadece çocuklara özel de değil. Mahalle sakini de kitaplardan yararlanabiliyor. Mahallede kitap alıp okuyan aileler var. Beni de en çok mutlu eden konu bu. Yine internet ihtiyacı olanlar da burayı kullanabiliyor.”

Okuldan sonra kütüphaneye koşuyorlar

İncirköy Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Merve Özcan, muhtarlık binasına oluşturulan internet sınıfı sayesine ödev araştırmalarını kolayca yaptıklarını söyledi.

Kütüphanenin kendisine ve arkadaşlarına büyük kolaylık sağladığını anlatan Özen,  “Muhtarımıza teşekkür ederiz. Bizim burada bilgi edinmemize çok yardımcı oldu. Birçok kitap da var. Okuldan sonra buraya ödev yapmaya geliyoruz. Araştırma yapıyoruz. Ansiklopedi ve kitapları okuyoruz. Arkadaşlarımızla toplanıp ödevlerimizi de zaman zaman burada yapıyoruz. Burası hem sessiz oluyor hem de akıcı bir şekilde ders çalışıyoruz.” diye konuştu.

  1. sınıf öğrencisi İrem Abalı ise kütüphanedeki Burada bilgisayarlarda araştırma yaparak bilgi sahibi olduklarını kaydetti.

Mahallede çoğu evde internet bulunmadığına işaret eden Abalı, kütüphane küçük de olsa işlerine yaradığını genelde ödevlerini kütüphanede yaptığını ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …