Cuma , Nisan 19 2024

Muğla ve Aydın’da 86 Bin Delice Aşılandı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde “Yabani Zeytin-Delice Eylem Planı” kapsamında 86 bin adet delice aşılandı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde, 2015 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığınca başlatılan ve Orman Genel Müdürlüğünce yürütülen “Yabani Zeytin-Delice Rehabilitasyonu Eylem Planı” kapsamında çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Muğla ve Aydın illerinde 2015-2016 yıllarında 86 bin adet delice (yabani zeytin) aşılandı. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, 2017 yılı içinde Muğla ve Aydın illerinde toplam 47 bin adet delice aşılanacağını söyledi.

Muğla ve Aydın illerini kapsayan Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde delice eylem planı kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar 14 bin dekar alanda delice sahası imar ve ihya çalışması yaparak 86 bin delicenin aşılandığı Muğla ve Aydın illerinde 2017 yılında 47 bin adet delice aşılanması planlandı. Delice Eylem Planı kapsamında Muğla’da 39 ve Aydın’da 13 olmak üzere toplam 52 köyde delice sahası imar ve ihya çalışması yapıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, şu ana kadar 86 bin delicenin aşılandığı Muğla ve Aydın İllerinde 2017 yılı için 47 bin delicenin daha aşılanmış olacağını kaydetti. Bölge Müdürü Çelik, “Bakanlığımızca başlatılan ‘Yabani Zeytin-Delice Eylem Planı’ kapsamında Bölge Müdürlüğümüzde çalışmalarımız devam ediyor. Bu eylem planının startının ilk kez Bölge Müdürlüğümüzden Bakanımız tarafından verilmiş olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun 2015 yılında Gökova bölgesi Sakartepe mevkiinde aşılamasını yaptığı yabani zeytin-delice çok iyi gelişim gösteriyor. Aşılanan delicelerin bakımını 3 yıl teşkilatımızca yaptıktan sonra köylülerimize ücretsiz olarak dağıtacağız” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …