Çarşamba , Nisan 24 2024

Muğla Valisi Şehit Ailesine Taziyeye Geldi

Hakkarİ’de PKK’lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır’ın (27) Fethiye ilçesinde oturan ailesine Muğla Valisine Esengül Civelek taziye ziyaretine geldi. Vali ile beraberindeki heyeti cenaze evinin önünde kurulan taziye çadırında  şehidin babası Ramazan Ağır, annesi Elif Ağır, kardeşleri Hüseyin Üveys Ağır, Mustafa Kadir Ağır, Muhammed Ağır, Ahmet Tayyip Ağır ve Amine Nur Müberra Ağır, amcası Ahmet Ağır, diğer yakınları karşıladı. Vali Civelek Anne Elif Ağır’a sarılarak acısını paylaştı.

 

 

Vali Civelek; “ ardından Devletin tüm imkanları ile burada olduklarını” belirti. Hakkari’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır’ın (27) 15 Temmuz Pazartesi  öğle namazına müteakip Kocatepe Camiinde kılınan  cenaze namazı sonrası , yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze töreni sonrası  gözyaşları arasında toprağa verilmişti. O günde cenazede katılan ama aradan geçen 3 günün ardından taziye ye gelen Muğla Valisi  Esengül Civelek, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye İlçe Garnizon Komutanı  Jandarma Binbaşı Rüştü Şen, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, İlçe Müftüsü Hamdi UZUNHARMAN, Ak Parti  Kadın Kolları ve Belediye Meclis Üyesi Ayşe Çiftçi hazır bulundular. Fethiye’de oturan aileden şehidin babası Ramazan Ağır, annesi Elif Ağır, kardeşleri Hüseyin Üveys Ağır, Mustafa Kadir Ağır, Muhammed Ağır, Ahmet Tayyip Ağır ve Amine Nur Müberra Ağır, amcası Ahmet Ağır, diğer yakınları, karşıladı heyeti. İlçe Müftüsü Hamdi UZUNHARMAN ve imamlar tarafından okunan kuran’ı kerim ve dualar sonrası aileyi dinleyen Muğla Valisi Esengül Civelek ve beraberindeki heyet yaklaşık bir saat sonra Şehidin baba ocağından ayrıldılar.  Ayrılmadan önce Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır’ın, babası Ramazan Ağır, annesi Elif Ağır ile devamlı olarak konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, “Devlet olarak buradayız olmaya da devam edeceğiz. Yapılması gerekenler devletimiz idare ve kurumları tarafından yapılmaktadır. Yapılmaya da devam edecektir. Bizler buradayız ama olmadığımız zaman kaymakamız ve diğer kurumlarımız buradalar”dedi.

 

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …