Cuma , Nisan 19 2024

Muğla Valisi Civelek’e Ziyaret

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Valisi Esengül Civelek’e İlimize atanmış olması nedeni ile nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyaret sırasında Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Mehmet Üstün yaptığı açıklamada Sayın Valimize ilimize yeni atanmış olması nedeni ile yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte bir nezaket ziyaretinde bulunduk. Biz Sayın Valimizi Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü dönemlerinden tanımaktayız. Derneğimiz ve üst örgütler ile ortak projelere destek verdiğini uyumlu, fedakâr, kucaklayıcı yaklaşımlar göstererek çalış taylarında gerçekleştirildiği projenin yanı sıra pek çok başarılı çalışmalarda örgütümüzü desteklemişlerdir. Sayın Lale Aytaman’dan sonra ilimize kadın vali olarak atanmış olmaları nedeni ile çok mutlu olduk. Göstermiş olduğunuz sıcak ve yakın ilgiden dolayı size teşekkür eder atanmış olduğunuz yeni görevinizin hayırlı olmasını diler, bizi kabul etiğiniz için teşekkür ederim dedi. Sayın Muğla Valisi Esengül Civelek’de yaptığı konuşmasında Sayın Başkanın dediği gibi Ankara’da Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünü yürütürken Altı Nokta Körler Derneği ile çok güzel çalışmalarda ve Engelli kadınlarla ilgili ortaklaşa etkinliklerde bulunduk. Bu çalışmalar bana büyük bir haz verdi. Ankara’da yaptığımız güzel çalışmaların devamını Fethiye Şubesi ile birlikte Muğla’da gerçekleştiririz. Bu nazik ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim dedi. Çok samimi bir ortamda geçen ziyarette dernek çalışmaları ile ilgili bilgililer Sayın Valimize Anlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Ziyaret

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e nezaket ziyaretinde bulundular. Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Mehmet Üstün yaptığı açıklamada Bu gün Sayın Başkanımız Dr. Osman Gürün’e nezaket ziyaretinde bulunduk. Esasen kendilerini bize karşı, topluma yönelik, Muğla halkına yönelik çalışmalarını takdirle izliyoruz. Beğeniyoruz da aynı zamanda tabi ki bizlerde artık sorunlarımızı anlatmak ne bileyim kendimizi hissettirmek bir sivil toplum kuruluşu olmanın gereğini ortaya koymak adına böyle ziyaretlerde bulunuyoruz. Gördüğümüz eksiklileri makul ölçüde yetkililere belirtiyoruz. Bu nedenle önceden de tanıdığımız sayın başkanımızı bu gün bir nezaket ziyaretinde bulunalım istedik. Kabul ettikleri için kendilerine içtenlikle teşekkür ederim. Her zamanki güler yüzüyle, her zamanki sevecenliği ile karşılamış olması da ayrıca bizi mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyorum dedi. Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaptığı konuşmada Sayın başkanımızın da ifade ettiği gibi biz zaten geçmişten de tanıyoruz. Birbirimizi biliyoruz. Kim olduğumuzu ne olduğumuzu birbirimize nasıl baktığımızı gayet iyi biliyoruz. Ziyaretleri için teşekkür etmek istiyorum zahmet etmişler ve buraya kadar gelmişler her zaman olduğu gibi istekleri, talepleri ve bizim özellikle engellilerle ilgili yapmış olduğumuz çalışmaları da yakından tanıyorlar biliyorlar her türlü engelliye karşı yapabileceğimiz belediye olarak imkân nispetinde neyse onları yapmaya ve hayatı engellilerimiz için kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Mutlak çok yapılacak işler var ama en azından şimdiye kadar yaptıklarımızla daha sonrada bu eksiklikleri birer birer gidereceğimizi hepimiz fark ediyoruz. Ama Muğla’da genellikle vatandaşın da  bu olaylara karşı özellikle engellilere karşı bakış açıları çok pozitif ve olumlu bakış açısı var Muğla’da insanın genel yapısı bu ve dolayısıyla da engelliler Muğla’da diğer kentlere nazaran çok daha az sıkıntılı bir yaşam tarzları var bu çözülmesi gereken sorunlar yok anlamında değil ama bir tespit için söylüyorum. Hep beraber konuşa konuşa birlikte değerlendirerek birbirimizin imkanlarını şartlarını da değerlendirerek daha mutlu bir yaşam için her kesimin her kesin daha mutlu yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Bende tekrar tekrar tüm arkadaşlarımı ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. Dedi. Çok samimi bir ortamda geçen ziyarette engelli sorunları konuşuldu dernek çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …