Salı , Nisan 23 2024

Minik Fahri Müfettişler Gıda Denetiminde

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyon ve tarımsal veriler Şube Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 48 Muğla 48 proje çalışması kapsamında Gıda ve Yem Şube Müdürlügünce ” Minik Fahri Müfettişler Gıda Denetiminde” adlı proje hazırlanmıştır. Proje kapsamında Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlügü ile iş birliği yapılarak ilkokul 3. Sınıf öğrencilerine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi Cihan ALTINKAYNAK önce teorik gıda hijyen eğitimi ve güvenilir gıda kavramı hakkında eğitim vermiştir. Eğitim sonrası öğrencilerle birlikte uygulamalı olarak bir gida işletmesinde denetim gerçekleştirilmiştir. Eğitimler sonunda katılan öğrencilere Fahri Gıda Müfettişi kimlik kartları takdim edilmiştir.

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi  Cihan Altınkaynak çalışmayla ilgili olarak “Yetişkinler de dahil olmak üzere güvenilir gıda kavramları hakkında yetersiz bilgiye sahibiz. Bir tüketici aynı zamanda denetçidir. Evlerimizin kapısını herkese açmadığımız gibi her gıda maddesini bünyemize almamalıyız. Etiket bilgisi okuma alışkanlığı herkesçe, her kesimce benimsenmeli özellikle yeni nesile örnek olmak adına çok önem arz etmektedir. İçeriğindeki katkı maddeleri ve muhafaza koşulları  göz önünde bulundurulmalıdır. Artan diyabet ve kanser vakalarında beslenme ve tüketim alışkanlıkları göz ardı edilmekte. Hijyen konusu sadece temizlik olmayıp kimyasal, biyolojik ve fiziksel risk üç ayağı üzerindedir. Bu eğitim kapsamında yeni neslimizde bu farkındalığı arttırmak istedik. Gıda hijyeni, etiket okuma, besin değeri ve içerik bilgilerini gözden geçirme kavramları üzerinde durduk. Aldıkları bu bilgiler doğrultusunda çevrelerini de aydınlatacakları temennisindeyim.” açıklamalarında bulundu.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …