Perşembe , Nisan 18 2024

MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “Milli Birlik Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Özgecan Anıtı’nda bir araya gelen vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde Türk bayraklarıyla Beşkaza Meydanı’nda toplandı.

Fethiye’de akşam saatlerinde Özgecan Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile Fethiye Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yürüdü. Yürüyüşte Kaymakam Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, Fethiye Belediye Başkan Vekili Hilal Günay, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, daire amirleri, Oda Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşte Beşkaza Meydanına gelen kalabalık tüm şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşımızı okudu. Daha sonra Ali Şahin isimli vatandaş Dursun Ali Erzincanlı’nın, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’e sıkılan 30 kurşuna ithafen yazdığı “30 Kuş” şiirini okudu.

Anma töreninde konuşan AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, iç ve dış düşmanların Türkiye’nin kalkınmasını önlemek için çaba içerisinde olduğuna dikkati çekti. Türkiye’nin geçmişte de Çanakkale Destanı, Kurtuluş Savaşı destanını yazdığını hatırlatan Sarıhan, geçen sene 15 Temmuz’da da darbe girişimini önleyerek yeni bir destan yazdığını anlattı.

Sarıhan konuşmasında şunları söyledi: “15 Temmuz 2016’da karanlık gecenin ardından doğan güneşle birlikte bugün birinci yılını doldurduk. Bu coğrafya hiçbir zaman bırakılmayacak. Bizim milletimiz tüm gücüyle, vatan, millet sevgisiyle, ferasetiyle bütün sıkıntıların üstesinden gelebileceğini tarihin ilk dönemlerinden beri göstermiş, Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşıyla en geçen sene 15 Temmuz’da tekrar göstermiştir. Bölgede global güçlerin artık sıranın Türkiye ve İran’a geldiğini söylemesi, o doğrultuda düğmeye basmasıyla beraber Türkiye’de geçen yıl daha öncede 17-25 Aralıkla ekonomik darbeye, Gezi olaylarına ve beraberinde çok değişik kalkışmalara içerden ve dışarıdan taarruzlara maruz kalmasıyla bu millet tarihinin en şiddetli ihanetini 15 Temmuz gecesi görmüştür. Kendi meclisini bombalayan, kendi özel harekat polislerine terörde bile kullanılmadığı kadar şiddetli kullandığı metal yangın bombalarıyla yapabileceği en şiddetli laneti göstermiştir. Hem de milletin kendi imkanlarıyla, içerisinden kabul ettiği kişilerce. Biz geçen yıl o geceyi bundan böyle her sene 15 Temmuz’da hem Türkiye’nin 2’nci Kurtuluş Savaşı olarak kutlayacağız hem de verdiğimiz 249 tane şehidimizi anacağız.”

Tüm Türkiye’nin 15 Temmuz Demokrasi bayramını kutlayan Kaymakam Ekrem Çalık da: ” Geçen yıl böyle bir yaz günü tatil gününde, hiç beklemediğimiz, herkesin tatilde olduğu bir saate metfun bir saldırı başladı. İhanetin böylesi geçmişte az görüldü. Kendi yetiştirdiğimiz, ülkemizi milletimizi korumak için silahlandırdığımız, aldığımı tankımız, uçağımızı, helikopterimizi silahımızı emanet ettiğimiz en vatansever olması gereken insanların ihaneti, milletimiz için en acı bir olaydır. Rusya ile Amerika ile savaşsak zaten savaşıyoruz bu savaşlar normal bir şey ama içimizden gelen bu ihanet bizim milleti tramvaya uğrattı. Ondan sonra yaşanalar milletimizin geleceğine yönelik bir takım endişeli bakışlarına yol açtı. Geçmişte ülkemize kast eden çok oldu. Bu coğrafyaya geleli 1200 yıl oldu. 1200 yıldır şehitler vererek bu vatanı ayakta tutuyoruz. Bedelini ödüyoruz.  Bedelinde karşılığı bu vatan toprağı. Sonuna kadarda koruyacağız bunu herkes böyle bilisin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mehteran takımı gösteride bulundu, sinevizyondan 15 Temmuz darbe girişiminin görüntüleri izletildi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …